3
Evrobasket 2022

Zufer Avdija (C) and Novak Djokovic Crvena Zvezda v Maccabi Playtika Tel Aviv-Euroleague 2021/22 Beograd, 10.03.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

ZUFER AVDIJA ŠOKIRAO SVE, EVO ZAŠTO DENI IGRA ZA IZRAEL: Mogao je da bude deo ‘Orlova’ – ‘Kada se iznervira vidi se taj krajnji Balkan!’

Objavljeno: 07.09.22 u 21:19

Njegov sin postaje sve ozbiljnija zvezda.

Duel Srbije i Izraela bio je propraćen od brojnih NBA stručnjaka. Što zbog Jokića, koji definitivno privlači najviše pažnje, ali velikim delom i zbog Denija Avdije, košarkaša Vašington Vizardsa. Deni iako nastupa za Izrael ‘vuče’ srpske korene, jer njegova familija spada u Gorance (prim.aut. Srbi muslimanske veroispovesti). Bilo je dosta priče da li će nastupati za Srbiju ili Izrael, a evo šta je njegov otac Zufer Avdija rekao na tu temu:

FOTO: FIBA

‘Meni je drago da vidim da on ima mesta da igra. Samo što je to on izabrao, igrao je tamo u mlađim selekcijama, vojni rok bi morao da služi u punom trajanju, ne bi mogao da se odazove na sve pozive… Da sam se ja pitao, rekao sam mu na početku. Da Srbija igra košarku, s tim da sa Srbijom može da osvoji neku medalju, da može da mu pruži da igra na Olimpijskim igrama, što je najviše za svakog sportistu. Ali on je sam odlučio, imao je 17 godina, njegova je odluka, ja nisam bio tu od početka kako je krenuo da igra košarku, tu košarku koju su ga učili, su ga učili njegovi treneri, ja sam se sklonio sa strane i to je to.’ – rekao je Zufer.

FOTO: FIBA

Ipak, kako kaže legendarni Zufer, njegov sin iako lepo vaspitan, zna da odreaguje u ‘balkanskom’ stilu!

‘Deni je vaspitan da respektuje svoj posao, ljude sa kojima radi, da poštuje novinare, ne sve, jer uvek imaš one koji će te nervirati. On je najveća sportska zvezda u Izraelu, to je veoma slično Jokiću. Ne načinu igre, već respektu prema svom poslu, igračima, saigračima… Ima našu narav van terenu, kući prema drugarima za čas ima kratak fitilj. Van terena zna da opsuje, kada se iznervira van terena, vidiš da je to totalni Balkan onaj krajnji.’ – zaključio je Zufer u razgovoru za Telegraf.

1
0

3 Komentara

      • 65% Severnih Makedonaca liči na Bugare, pošto su zapravo isti narod. pogledajte genetiku Srba
        – haplotip Hg2 „altajsko-anadolski (turski) haplotip (marker)“ – 49%
        -haplotip Eu19 („slovenski haplotip“ – 19%
        – haplotip Eu7 (dinarsko-hrvatski)-5%
        – haplotip Hg9 (avarsko-mongolski haplotip) – 6%
        – haplotip Hg21 (afro-hamitski-haplotip“ -13%
        — ostali haplotipovi – 8%

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter