1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDINA MAŠINERIJA PRORADILA U NASTAVKU: Evrogol Nikolića dokusurio hrabre goste iz Ivanjice! (VIDEO)

Objavljeno: 27.08.22 u 22:50

Ubedljiv trijumf crveno-belih!

Prvi put pod komandom novog šefa stručnog štaba, Miloša Milojevića, fudbaleri Crvene zvezde istrčali su na teren. Aktuelni šampion Srbije dočekao je na stadionu ‘Rajko Mitić‘ ekipu Javor Matisa, u okviru 8. kola Mozzart bet Superlige. Duel u glavnom gradu Srbije počeo je u 20 časova i 30 minuta, a glavni arbitar meča bio je Miloš Milanović.

Crvena Zvezda v Javor Ivanjica, Mozzart Super Liga 2022/2023 at stadium Rajko Mitic on August 27, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Gosti iz Ivanjice pružili su izeuzetno snažan otpor. Tim koji sa klupe predvodi trener Bondžulić još jednom je skrenuo pažnju na sebe kvalitetnom, čvrstom i organizovanom igrom na svim delovima igrališta. Ipak, to nije bilo dovoljno da se suprotstave šampionu Srbije, koji je u drugom poluvremenu demonstrirao zašto je najbolji tim u takmičenju. Zvezda je slavila sa 4:1, a čak tri gola je postigla po završetku najduže pauze.

Od prvog, pa do poslednjeg sudijskog zvižduka, domaći sastav je kontrolisao posed lopte na svojoj strani. Zvezda je pokušala da od starta nametne svoj ritam i krene vrlo direktno u ofanzivu. Nije bilo lako probiti odlično postavljen defanzivni blok Javora, koji je taktički bio na visokom nivou. Ipak, crveno-belima je to ‘pošlo za nogom’ u 15. minutu susreta. Stefan Mitrović je poslao tačan pas u prostor, Ohi Omojiuanfo je stigao do lopte pre rivala, te na rutinski način zatresao mrežu Javora. Norvežanin je dočekao svojih pet minuta i na prvom ovosezonskom nastupao postigao pogodak.

Zvezda je dosta kružila oko kaznenog prostora ekipe iz Ivanjice, ali inicijativu nije uspela da pretvori u pogodak. Gosti su u nekoliko navrata pokušali da zaprete iz tranzicije, ali ti napadi se nisu završavali na željeni način.

Igrao se 30. minut kada je po desnoj strani loptu ‘povukao’ Gigić, uputio precizan centaršut, a ispred Marka Gobeljića je na skoku bio Milan Marčić. Kapiten Javora je nadskočio defanzivce Zvezde i loptu poslao iza leđa Milana Borjana. Iskusni čuvar mreže je pogledom samo ispratio let lopte.

Do kraja prvog dela igre rezultat na semaforu se nije menjao. Ritam meča je dostao opao, što je više odgovaralo timu iz Ivanjice. Bondžulić je u pripremi meča očigledno uradio odličan posao, ali presudio je kvalitet koji beogradski velikan poseduje.

Zvezda je na novo vođstvo čekala sve do 74. minuta. Katai je na maestrelan način, magično kako kaže njegov nadimak, proigrao Marka Gobeljića koji je kretnjom odlično ispratio potez saigrača. Gobeljić je poslao brzu loptu po zemlji u srce peterca, a do nje je prvi došao mladi Stefan Mitrović, koji je istu prosledio u mrežu.

Lakše su disali domaći posle drugog pogotka, što se odmah dalo videti u igri. Opustili su se crveno-beli i sve kreativnije kombinovali na polovini gostujućeg sastava, koji se ponovo okrenuo kontranapadima. Tenzije su potpuno ugašene četiri minuta kasnije, kada je gužvu u kaznenom prostoru udarcem i golom rešio Mohamed El Fardu Ben. Miljenik navijača je ponovo bio tu kada je crveno-belima bilo najvažnije.

Konačan rezultata postavio je Veljko Nikolić, koji se posle dužeg vremena i oporavka od povrede našao na terenu. Bila je to kruna Zvezdine dobre igre u nastavku meča, jer je evrogol veziste prvi kandidat za najleši pogodak 8. kola nacionalnog prvenstva.

Rezultati 8. Mozzart bet Superlige Srbije.

Četvrtak:

Radnik Surdulica – Vojvodina 1:1

Petak:

Mladost GAT – Novi Pazar 1:2

Radnički Niš – Napredak Kruševac 3:2

Spartak Subotica – TSC Bačka Topola 0:0

Subota:

Mladost Lučani – Voždovac 1:2

Kolubara – Čukarički 3:2

Crvena zvezda – Javor Matis 4:1

Nedelja:

17:00 Radnički 1923 – Partizan

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

  1. Gdje nađoše lujevog beka,ne znam za ubuduće no sad je taj izgubljen na terenu kasni u svemu 2 sekunde valjda će biti bolje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter