1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KAKAV PAZAR? STRAŠAN PAZAR: Plavo-beli upisali peti uzastopni trijumf u Superligi! (VIDEO)

Objavljeno: 26.08.22 u 20:17

Pobednički niz se nastavlja!

Najveće iznenađenje u elitnom rangu srpskog fudbala od starta aktuelne sezone je ekipa Novog Pazara. Tim predvođen iskusnim Vladimirom Gaćinovićem, pobedio je u 8. kolu Mozzart bet Superlige Srbije, ekipu Mladosti GAT iz Novog Sada i tako zabeležio peti uzastopni trijumf u takmičenju. Gosti su na ‘Karađorđu‘ slavili sa 1:2, a heroj plavo-belih je sjajni golgeter Andrija Majdevac, koji je današnji okršaj završio sa dva pogotka.

FOTO: STARSPORT

U prethodnom kolu Pazarci su slavili protiv Napretka iz Kruševca, da bi po završetku tog suserta u svlačionici usledilo slavlje. Trener Novog Pazara je tada upitao igrače koliko bodova imaju. Kao iz topa začulo se ’12’.

Koliko bodovo ćemo imati posle sledeće utakmice? – pitao je ponovo Gaćinović, a nije dugo čekao na odgovor:

15 treneru! – poručili su plavo-beli, a ispostavilo se da nisu prekršili obećanje dato svom šefu stručnog štaba.

Mladost je kontrolisala posed lopte, kao što je i očekivano, s obzirom na stil igre i način shvatanja fudbala njihovog novog trenera, Aleksandra Linte. Nekadašnji trener Voždovca i Radnika je poznat kao neko ko forsira napadački fudbal, kroz dosta dodavanja i pažljivo kreiranje akcija na sredini terena. Bez obzira na to, Novi Pazar je pokazao koliko je opasan sastav ove sezone. Gosti su neretko preteli, što iz tranzicije, što iz organizovih, pozicionih napada. U dva navrata su plavo-beli uspeli da zatresu mrežu Mladosti i tako obezbede ‘ceo plen’.

Andrija Majdevac je demonstrirao zašto je najavljen kao veliko pojačanje. Bivša as AEL-a iz Limasola, postigao je dva pogotka na današnjem susretu. Majdevac je najpre savladao golmana Milojevića u 14. minutu, a zatim u 21. Andrija je tako nastavio fantastičan niz od četiri postignuta gola na prethodna tri meča.

Gosti su zaradili dva žuta kartona, oba u prvom poluvremenu. Javnu opomenu dobili su Stefan Lončar i Filip Jović. U redovima domaćeg tima niko nije dobio karton za nešto više od 90 minuta igre.

Mladost je uspela da ublaži poraz. Ponadali su se domaći da će nakon sjajnog gola Andrije Radulovića, Zvezdinog deteta na pozajmici, uspeti da dođu do izjednačenja ili čak pobede, ali to im nije ‘pošlo za nogom’. Pretila je ekipa iz Novog Sada, ali iskusni Filip Kljajić je bio na vrhunskom nivou i tako podsetio na najbolje partije iz svoje karijere. Pazarci su napravili pun pogodak dovođenjem nekadašnjeg čuvara mreže Partizana.

Svih 90 minuta za domaće odigrao je novi vezista Mladosti, iskusni Lazar Arsić. Doskorašnji organizator igre niškog Radničkog predstavio se publici na dobar način. Domaćin je neretko ulazio u šanse u situacijama kada je Arsić asistirao i slao lopte u kazneni prostor, kako iz igre, tako iz prekida.

Najbolju šansu za promenu rezultata u drugom poluvremnu imao je Bojica Nikčević. Brzonogi ofanzivac Pazara, kojeg smo ranijih sezona gledali u Čukaričkom, pogodio je stativu iz veoma teške situacije. Šutirao je Nikčević iskosa sa desne strane, a tome je prethodila odlična kontra gostujućeg tima u 3. minutu sudijske nadoknade.

Novi Pazar se sada plasirao na 2. mesto tabele Superlige sa 15 osvojenih bodova, koliko ima i prvoplasirana Crvena zvezda, ali sa tri meča manje. Novosadski klub nije zabeležio trijumf od prvog kola, pa se sa četiri osvojena boda nalazi na 15. poziciji. Izabranici Vladimira Gaćinovića u narednom kolu dočekuju Spartak, dok će Mladost na megdan Napretku u Kruševcu.

Rezultati 8. Mozzart bet Superlige Srbije.

Četvrtak:

Radnik Surdulica – Vojvodina 1:1

Petak:

Mladost GAT – Novi Pazar 1:2

Radnički Niš – Napredak Kruševac – u toku

Spartak Subotica – TSC Bačka Topola – u toku

Subota:

18:00 Mladost Lučani – Voždovac

20:00 Kolubara – Čukarički

20:30 Crvena zvezda – Javor Matis

Nedelja: 

17:00 Radnički 1923 – Partizan

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter