0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘KIŠA’ GOLOVA NA ČAIRU: Napredak ispustio 0:2 i igrača više, pa izgubio od Radničkog! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 26.08.22 u 22:50

Goleda u Nišu!

Za sada najinteresantnija utakmica 8. runde nacionalnog šampionata Srbije odigrana je u Nišu. Radnički je na ‘Čairu‘ ugostio ekipu Napretka iz Kruševca. Gosti su već u 6. minutu imali dva gola prednosti i igrača više u polju, ali do kraja utakmice nisu uspeli da izbore ni ‘podelu plena’. Radnički je na krilima svojih vedeta, Marjanovića i Štulića, uspeo da režira potpuni preokret i ostvari prvi ovosezonski trijumf. Tim iz Niša je slavio sa 3:2.

Ni domaćin, kao ni tim sa stadiona pod Bagdalom, nisu startovali sezona na željeni i očekivajući način. Radnički je na osam odigranih mečeva sakupio samo osam bodova, pa se na tabeli ne kotira ni približno visoko kao što je to bio slučaj u finišu prošle sezone, koja im je donela izlaz na evropsku scenu. Kada su u pitanju problemi sa rezultatima, kao i zdravstvenim biltenom, Napredak je prvi. Gotovo da su Kruševljani sinonim za problem od početka sezone. Ekipa dokazanog i istaknutog stručnjaka, Dušana Đorđevića, na današnje gostovanje doputovala je bez čak 14 prvotimaca zbog problema sa virusom. Napredak ne uspeva da uhvati željeni ritam, pa je za sedam duela samo u dva navrata izbegao poraz i zabeležio remi. Klub iz Kruševca nalazi se na samom začelju tabele.

FOTO: STARSPORT

Turbulentnije nego što se moglo pretpostaviti počelo je na ‘Čairu‘! Treći minut susreta, Bojan Matić krade loptu defanzicu Radničkog u blizini kaznenog prostora. Bazile Jamkam je reagovao, srušio iskusnog golgetera i ubrzo shvatio šta je učinio. Glavni arbitar meča, Momčilo Marković, koji je preuzeo posao u Nišu od kolege Novaka Simovića, jer je iskusni sudija imao probleme sa avio prevozom koji je kasnio iz inostranstva, pokazao je direktan crveni karton i isključio Kamerencu za igre.

Loptu je namestio iskusni Nemanja Krstić, koji je fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca, prekinuo ‘golgeterski post’ Kruševljena u prvom poluvremenu superligaških duela. Bio je to prvi pogodak Napretka u prvom delu igre neke utakmice još od 26. februara i neverovatnih 19 mečeva pauze. Gol je postignut sa oko 18 metara udaljenosti.

Mesecima se čekalo na prvi pogodak, a euforija se očigledno pozitivno odrazila na ekipu trenera Đorđevića. Samo 65 sekundi bilo je dovoljno za dupliranje prednosti. Domaćin nije uspeo da pronađe ‘zajednički jezik’ sa leptom u uvodnim momentima meča. Fudbaleri Napretka su istu ‘ukrali’ još na centru, nisu odugovlačili i lopta je stigla do Nebojše Bastajića. Ofanzivac je sa nekoliko dobrih poteza loptu prebacio na jaču, desnu nogu, namestio se i poslao popularnu kiflu ka golu mladog Dimitrija Stevanovića, rođenog 2004. godine. Zatresla se mreža Nišlija već drugi put, pa je već tada delovalo da se Mrkićevi puleni nalaze u bezizlaznoj situaciji.

Važan detalj, za koji će se kasnije ispostaviti da je značajno uticao na ishod kompletnog susreta, odigrao se u 12. minutu. Nepromišljen potez Bastajića, koji je prethodno obradovao pristalice Kruševljena, u velikoj meri koštao je goste pozitivnog rezultata. Nebojša je laktom udario Aksentijevića, ‘naterao’ sudiju da iskoristi pomoć VAR sobe i ‘zaradio’ direktan crveni karton.

Uzbuđenjima u Nišu jednostavno nije bilo kraja. Rasplasmala se borba na ‘Čairu‘, iz minuta u minut bilo je sve napetije. Radnički je preuzeo inicijativu, više nisu imali zaostatak u brojčanom stanju na terenu, pa su svim snagama krenuli u ofanzivu. Dodatno se atmosfera zakuvala u 27. minutu! Pad koncentracije u defanzivnoj liniji gostujućeg sastava nije prošao neprimetno od strane Nišlija. Andreja Stojanović je probio po levom boku, centrirao u kazneni prostor, gde se odbrambenim igračima iza leđa prikrao Saša Marjanović. Doskorašnji as Napretka, bio je najviši u skoku, pa je zatresao mrežu nekadašnjeg tima.

Promene rezultata nije bilo do kraja prvog poluvremena. Radnički je u nastavku delovao još ofanzivnije. Trener Mrkić je sve nade položio u ‘navalu’! Isplatila se inicijativa drugi put na utakmici. Deset minuta pošto je završena najduža pauza domaćin je izdejstvovao korner. Udarac iz ugla izveo je na odličan način Mesarović, a drugi gol glavom na utakmici bio je delo Saše Marjanovića.

Nije Radnički odustao od taktike koju su u delo počeli da sprovode posle dva gola u svojoj mreži. Hrabrost je donela tri boda uz podršku Meraklija. Ponovo korner i ponovo gol, ovog puta u 80. minutu. Akcija iz udžbenika, centaršut Pejovića na totalnu drugu stranu terena, Aksentijević vraća loptu u šesnaesterac, Stajić glavom spušta za Nikolu Štulića, a mladi napadač postiže šesti pogodak na prethodnih pet utakmica i nastavlja fantastičan golgeterski niz.

Nišlijima je u borbi za trijumf odsustvo čak 14 igrača desetkovanog Napretka neizmerno pomoglo, ali mora se skrenuti pažnja na činjenicu da je domaćin meč završio duel sa čak četiri bonus fudbalera.

Rezultati 8. Mozzart bet Superlige Srbije.

Četvrtak:

Radnik Surdulica – Vojvodina 1:1

Petak:

Mladost GAT – Novi Pazar 1:2

Radnički Niš – Napredak Kruševac  3:2

Spartak Subotica – TSC Bačka Topola 0:0

Subota:

18:00 Mladost Lučani – Voždovac

20:00 Kolubara – Čukarički

20:30 Crvena zvezda – Javor Matis

Nedelja:

17:00 Radnički 1923 – Partizan

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter