0
Evropske lige

FOTO: Manchester City @ManCity/ Twitter

SITI NASTAVIO DA ‘MELJE’ RIVALE: Poker na ‘Etihadu’ za rutinski trijumf! (VIDEO)

Objavljeno: 13.08.22 u 19:23

Gvardiolina ekipa ne staje!

Fudbaleri Mančester Sitija dočekali su Bornmut pred svojim navijačima u meču drugog kola Premijer lige Engleske. Pitanje pobednika na ‘Etihadu‘ nije se dovodilo u pitanje ni pre utakmice, a već nakon pola sata igre bilo je jasno da Siti beleži tri boda u novoj šampionskoj trci. Kaznena ekspedicija Pepa Gvardiole slavila je sa 4:0, jednostavno, bez mnogo muke, na rutinski način.

Domaćin je poveo već u 19. minutu, a pogotku Ilkaja Gundogana prethodila je maestralna kombinacija, dupli pas nemačkog veziste sa Kevinom De Brujneom. Nikakve šanse nisu imali protivnički defanzivci, koji su dali sve od sebe kako bi zaustavili ‘mađioničarski’ tandem koji Siti poseduje u svojim redovima.

Samo 12 minuta kasnije De Brujne je još jednom opravdao epitet fudbalskog maga. Belgijski reprezentativac je dobio loptu na desnom boku, stigao je brzo do šesnaesterca, a onda šutirao spoljašnjom i zatresao mrežu Bornmuta. Veliko slavlje na tribinama ‘Etihada‘ se nastavila. Već tada je bilo jasno da će Siti upisati nova tri boda.

Predsnost je do odlaska na najdužu pauzu povisio engleski reprezentativac, Filip Foden. Mladi ofanzivac je perfektno primio loptu u kaznenom prostoru, namestio se, te potom istu prosledio u mrežu, nisko po sredini gola. Pogodak je proslavio u prepoznatljivom stilu.

Prilagodio je domaćin igru rezultatu u nastavku. Bez obzira što nisu igrali u maksimalnom ritmu, fudbaleri ekipe iz Mančestera bili su neretko opasni po gol protivnika.

Konačan rezultat postavljen je u 79. minutu, kada je Džeferson Lerma u nameri da loptu glavom izbaci iz šenaesterca, savladao sopstvenog čuvara mreže.

Siti narednog vikenda očekuje gostovanje Njukaslu, dok će Bornmut imati priliku da pred svojim navijačima iznenadi Arsenal, koji pruža fantastične partije od starta sezone.

Rezultati 2. kola Premijer lige Engleske:

Subota:

Aston Vila – Everton 2:1

Arsenal – Lester 4:2

Brajton – Njukasl 0:0

Mančester Siti – Bornmut 4:0

Sautempton – Lids 2:2

Vulverhemton – Fulam 0:0

Brentford – Mančester junajted – u toku

Nedelja:

15:00 Notingem – Vest Hem

17:30 Čelsi – Totenhem

Ponedeljak:

21:00 Liverpul – Kristal Palas

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter