0
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

DŽERARD NADMUDRIO LAMPARDA: Uzbudljiv finiš u Birmingemu, Aston Vila bolja od ‘Karamela’! (VIDEO)

Objavljeno: 13.08.22 u 16:35

Ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas spektakularno kolo u engleskom prvenstvu!

Prvi meč 2. runde Premijer lige Engleske doneo nam je susret Aston Vile i Evertona. Utakmica odigrana u Birmingemu, na ‘Vila Parku‘, završena je trijumfom domaćina – rezultatom 2:1.

Uzbudljivu fudbalsku predstavu dodatno je ulepšala činjenica da na klupu oba aktera sede dve legende engleskog fudbala. Stiven Džerard je ovog puta bio uspešniji od dugogodišnjeg saigrača iz nacionalnog tima, Frenka Lamparda. Na pomenuti dvojac trenera, vredi dodati i Lampardovog asistenta, čuvenog Ešlija Kola.

Utakmica je počela vrlo ‘tvrdo’ na obe strane. Ekipe nisu želele da reskiraju od samog starta, niko nije imao nameru da se ‘kocka’ sa rezultatom. Prekid te pažljive igre bio je očekivan tek posle prvog pogotka, što se i dogodilo u 31. minutu, kada je svoje golgeterske sposobnosti još jednom prezentovao Deni Ings. Nekadašnji napadač Liverpula je umirio loptu u kaznenom prostoru, okrenuo se i snažnim udarcem savladao nemoćnog Pikforda.

Ljubitelje fudbala su tada dobili ono što je priželjkivano. Rasplamsala se igra, a atmosfera na ‘Vila Parku’ se totalno zapalila. Lampard je morao da menja već u 35. minutu, jer je igru zbog povrede napustio Dukure, kojeg je zamenio Dejvis.

Karamele‘ su na momente uspevale da zaprete, ali delovalo je u jednom momentu da će domaćin istrajati u nameri da sačuva rezultat koji donosi ceo plen. Gosti su na sve načine pokušavali da dođu do izjednačenja kako se utakmica bližila kraju, ali usledio je šok za navijače Evertona.

Argentinac, Emilijano Buendia, krunisao je odličnu akciju Aston Vile pogotkom u 85. minutu. Erupcija oduševljenja vladala je na tribinama čuvenog stadiona, a pitanje pobednika se već moglo naslutiti.

Ipak, Lukas Dinj je vratio protivnika u meč, autogolom u 88. minutu. Fudbalski fanatici dobili su na ‘poklon’ neizvesnu završnicu, a glavni arbitar Majkl Oliver još dodatnog posla. Vodila se velika borba, Everton je stvorio nekoliko prilika, ali domaćin je preživeo zahvaljujući vrhunskim reakcijama defanzivne linije i golmana Martineza. ‘Karamele’ nisu uspele da postignu gol, iako se igralo još devet dodatnih minuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter