0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

TVENTE PROTUTNJAO HUMSKOM: Drugo poluvreme kao recept za revanš! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.08.22 u 21:58

Holanđani slavili u Beogradu!

Kuglice na žrebu za treće kolo kvalifikacija koje donose plasman u grupnu fazu Lige konferencija nisu bile naklonjene Brđanima. Izvučen je Tvente, kome je od starta dodeljena uloga apsolutnog favorita. Nažalost, Čukarički se upoznao sa kvalitetom holandskog velikana već u prvom susretu koji je odigran na stadion Partizana u srpskoj prestonici. Četvrtoplasirani tim holandskog prvenstva slavio je u Beogradu rezultatom 1:3.

Ekipa sa Banovog brda u većoj meri je popravila utisak u nastavku, gde je u svim segmentima nadigrala rivala, pa ostaje žal zbog negativnog rezultata.

Gosti su zapretili nakon samo 30 sekundi igre po sparnom vremenu. Odlična akcija, pas u prostor i Volfsvinkel se našao sam ispred Mićovića. Mladi čuvar mreže je fantastičnom reakcijom sprečio ‘hladan tuš’ u prvom minutu susreta.

FOTO: Starsport

Nastavio je Tvente u ofanzivnom ritmu, karakterističnom stilu igre za ekipu trenera Rona Jansa. Iskusni stručnjak je na vrlo mudar način iskoristio spoj mladosti i iskustva koje poseduje. Jedan od igrača Tventea oboren je u blizini kaznenog prostora domaćeg tima, pa je arbitar Lehner dosusdio slobodan udarac. Lopta je išla ispod živog zida, u golmanov ugao, ali Mićović je još jednom pokazao raskošan talenat.

FOTO: Starsport

Ipak, već u narednom minutu dogodilo se ono što niko od Brđana nije priželjkivao. Misiđan je centrirao, lopta je stigla do Rotsa koji je nadskočio svog čuvara i zatresao mrežu Čukaričkog. Delovalo je da su domaći igrači izašli na teren sa previše respekta prema rivalu, jer su tek nakon primljenog gola počeli da daju ‘znake života’ i skrenuli pažnju na kvalitete koje ih krase.
Ibrahima Ndijae je na atraktivan način makazicama pokušao da donese izjednačenje u 12 minutu, ali lopta je prošla pored stative. Čuli su se brojni uzdasi među domaćim navijačima, koji večeras nisu imali čak zadatak, jer je na drugog tribini viđen veliki broj pristalica Tventea. Čukarički je u nastavku pretio preko Badamosija u dva navrata, najpre u 16. zatim u 19. minutu. Jasno je da nešto nije štimalo u redovima belo-crnih, pa su Ivanović i Ndijae zamenili strane već u 25. minutu.
Sa lakoćom su gosti kombinovali na protivničkoj polovini, pa su u 31. duplirali vođstvo.


Nakon kratke akcije u kaznenom prostoru loptu je iza leđa Mićovića prosledio Mišel Vlap. Već tada je bilo jasno da Brđane očekuje težak zadatak, a šanse za prolaz dalje svedene su na minimum u 43.minutu kada je Džošua Brenet na rutinski način krunisao odličnu igru u tranziciji i povisio na 0:3. Do kraja prvog dela igre Ibrahima Ndijae je propustio vrhunsku priliku da obraduje pristalice belo-crnih. Senegalac nije rešio situaciju ‘jedan na jedan’ sa golmanom Tventea.

FOTO: Starsport

Kerkez je odmah menjao u nastavku! Ulazak Lučića, Ovusua i Adžića totalno je promenio koncepciju igre i odnos snaga na terenu. Brđani su dobili na brzini, a reprezentativac Gane, Samuel Ovusu, demonstrirao je fudbalsko znanje koje oslikava njegovu igračku karijeru. Omaleni brzonogi ofanzivac pravio je ogromne probleme protivniku. Lopta se preselila na polovinu Tventea, jer je domaćin bio odlučan i nameri da popravi utisak, a prvenstveno rezultat pred revanš.

Mogao je Čukarički da ublaži prednost već u 49. minutu. Svežina je došla do izražaja! Ovusu je maestralnim potezima prošetao kroz sredinu terena, potom vrlo lepo uposlio Luku Adžića. Bivši as Crvene zvezde se našao ispred golmana, ali je njegov šut po zemlji zaustavljen. Publika je osetila momenat i gromoglasnim aplauzima podržala Brđane. Snažni Muhamed Badamosi je oduzeo loptu rivalu nakon nesretne reakcije defanzivne linije, odmah je istu prosledio do Adžića, a ovaj je nesebično proigrao Kovača. Školsku akciju domaćina Stefan Kovač je krunisao 3. pogotkom u ovosezonskim kvalifikacijama.

FOTO: Starsport

Pokušavao je Čukarički do samog kraja. Ovusu se istakao kao najbolji igrač u ekipi sa Banovog brda. Samuel je ponovo probio po desnom boku i levom nogom šutirao u okvir gola, ali potrebno je odati priznanje golmanu Unerstalu koji je imao nekoliko sjajnih intervencija.

FOTO: Starsport

Vladimir Lučić je u 86. minutu pucao levom nogom kao iz topa, ali Unerstal još jednom bio na visini zadatka. Potpuno je potunao gostujući sastav, pa ostaje dodatni žal, jer su Brđani pokazali da mogu da igraju sa Tventeom.

FOTO: Starsport

Lučić je igri Čukaričkog doneo ‘lepršavost’, pa se od samog starta boravka na Banovom brdu nametnuo treneru Kerkezu. Ekipa je u napadu imala značajno više ideje i raznovrsnih akcija od kada je Zvezdin igrač, na pozajmici u Čukarički, istrčao na teren. Revanš je na programu u Holandiji, tačno za sedam dana. Drugo poluvreme je recept kako bi Brđani trebalo da igraju, kako bi mogli da se nadaju iznenađenju i dvomeču sa Fiorentinom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter