0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA VEĆ ZARADILA IZNOS OD OSAM CIFARA, A MOŽE JOŠ PUNO: Evo koliko crveno-beli zarađuju u slućaju grupne faze Lige šampiona!

Objavljeno: 04.08.22 u 16:46

Konkurencija je ogromna, ali nagrade su adekvatne.

Crvena zvezda sinoć je na svom terenu petardirala Pjunik i tako defakto overila plasman u plejof kvalifikacija za Ligu šampiona, jer put u Jerevan, realno predstavlja samo formalnost. Ipak, takmičarski faktor nije jedini koji treba da raduje Delije, jer je zahvaljujući plasmanu u poslednju fazu kvalifikacija, klub inkasirao ogroman novac.

Naime, crveno-belima sleduje nagrada od pet miliona evra na ime prolaska u četvrto koo, dok će zaraditi još 3.200.000 kao učesnik Lige Evrope. U slučaju eventualnog poraza protiv Makabija iz Haife, crveno-beli bi se plasirali u drugo kvalitativno takmičenje pod okriljem UEFA, gde bi bili smešteni u prvi šešir. Na osnovu deonica i desetogodišnjeg rejtinga Crvenoj zvezdi bi pripalo još oko 2.500.000 evra. Kada se na to doda i prihod od prodaja karata, opreme i ostalih stvari dostupnih na stadionu, klub je već sada inkasirao 11.000.000 evra.

Bilo kako bilo, to je minimalan iznos, a ukoliko se sjajni rezultati Zvezde nastave, a nekoliko rezultata poklopi, plasman u grupnu fazu Lige šampiona, doneo bi najverovatnije preko 30.000.000 aktuelnom šampionu Srbije. Nestvaran, ali teško zarađen novac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter