0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ČUKARIČKI SIGURAN U NOVOM SADU: Badamosi je ‘gol mašina’, snažni napadač ne staje! (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.22 u 22:59

Brđani opravdali ulogu favorita!

Na stadionu ‘Karađorđe‘ u Novom Sadu, odigrana je poslednja utakmica četvrte runde Mozzart bet Superlige Srbije. Novopečeni član elitnog ranga srpskog fudbala ugostio je jednog od favorita za sam vrh tabele takmičenja. Solidan otpor pružila je ekipa Branka Žigića, ali nedovoljno da bi se ugrozio tim kvalitetan poput Brđana. Čukarički je golovima Muhameda Badamosija slavio sa 0:2, a reprezentativac Gambije je još jednom briljirao i oduševio navijače belo-crnih. Badamosi je od dolaska na Banovo brdo postigao čak pet pogodaka u svim takmičenjima.

Tim Dušana Kerkeza je krenuo u prepoznatljivom stilu od prvog sudijskog zvižduka. U trenutku kada je glavni arbitar Mitić označio početak utakmice, Brđani su odmah ‘potrčali’ u ofanzivu. Uvodnih 20 minuta susreta apsolutno su pripali gostujućeg sastavu. Beogradski tim je kontrolisao stanje na terenu i neretko ulazio u šanse.

Već u 8. minutu Ivanović je fantastično probio po levoj strani, iskusno poslao pas u prostor ka Badamosiju. Jedan od defanzivaca domaćeg sastava je uspeo da promeni pravac kretanje lopte i tako oteža posao nekadašnjem golgeteru Kortrajka. Momak koji je kasnije režirao trijumf Brđana, promašio je ceo gol iz povoljne situacije.

Đorđe Ivanović, nastavio je da ‘maltretira’ rivale prodorima po levoj strani. Bivši napadač Partizana je protiv Rasing Uniona postigao prvenac, a večeras je ponovo bio na vrhunskom nivou. U 18. minutu je posle prodora ‘lukavo’ ostavio povratnu loptu za Lukića, koji je naletao na istu i pucao pravo u ruke golmana Mladosti.

Samo minut kasnije Ovusu je demonstrirao zašto će biti veliko pojačanje za Brđane. Reprezentativac Gane, koji se sprema za Svestko prvenstvo u Kataru, napravio je sjajan solo prodor i uputio udarac sa nešto više od 20 metara. Čuvar mreže je odbranio, ali nespretnom reakcijom lopta se odbila do Badamosija koji je još jednom bio neprecizan. Ubrzo je Srđan Mijailović pokušajem sa 30 metara zapretio domaćinu, ali nije uspeo da ponovi precizan šut poput onog u Luksemburgu od pre 10 dana.

Muhamed Badamosi je svakog trenutka bio ozbiljna pretnja za tim Branka Žigića, a sve je to kulminiralo u 44. minutu. Golgeter je prihvatio loptu na oko 40 metara udaljenosti od gola, krenuo je u slalom, niko ga nije zaustavio do kraja akcije. Badamosi je na rutinski način lobom zatresao mrežu i izbio na drugo mesto na listi najboljih strelaca, odmah iza Milana Pavkova.

Domaćin je nešto bolje otvorio drugi deo utakmice. Ušli su fudbaleri Mladosti agilnije u igru nakon najduže pauze. Nakon prekršaja mladog Bojana Kovačevića, sudija Mitić je uz pomoć kolega iz VAR sobe dosudio kazneni udarac za Mladost. Odgovornost je preuzeo iskusni Dimitrov, ali na golu je sjajnom intervencijom briljirao mladi Novak Mićović.

Konačan rezultat postavljen je u 73. minutu. Nekoliko sekundi ranije, Popović je u svom šesnaestercu srušio Vujadinovića, a Mitić je svirao jedanaesterac. Badamosi je namestio loptu na belu tačku, golman je odbranio, ali lopta se odbila da napadača koji je na lak način duplirao prednost.

Strelac: 0:1 – Badamosi u 43, 0:2 – Badamosi iz jedanaesterca u 73. minutu. Stadion: “Karađorđe”. Gledalaca: 500. Sudija: Milan Mitić. Pomoćnici: Dragan Bogićević i Bojan Banović. Žuti karton: Mijailović (Čukarički).

MLADOST GAT: Milojević, Babić (od 63. Radulović), Dimitrov (od 76. Milanović), Ilić (od 30. Stanković), Jočić, Kovačević, Maksimović, Mandić (od 76. Mijić), Maričić, Mirosavljev, Popović (od 76. Katanić).

ČUKARIČKI: Mićović, Badamosi (od 86. Endijae), Ivanović (od 69. Petković), Kovač (od 86. I. Miladinović), Kovačević, Lukić (od 57. Lučić), Mijailović, Ovusu (od 57. Adžić), Roganović, Stevanović, Vujadinović.

Čukarički već u četvrtak očekuje novi izazov, najteži u dosadašnjem delu sezone. Brđani će u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija odmeriti snage sa holandskim Tventeom. Samo tri dana kasnije ekipa Dušana Kerkeza dočekuje raspoloženi Spartak iz Subotice. Fudbaleri Mladosti će narednog vikenda pokušati da dođu do željenih bodova na neugodnom gostovanju Javor Matisu u Ivanjici.

SUPERLIGA SRBIJE, 4. kolo

Nedelja:

Radnički Niš – Bačka Topola 0:3 (0:0)

(Stanojev 46, Vukić 76, Čalušić 90+3)

Kolubara – Mladost 3:2 (2:1)

(Filipović 9, Milojević 35, 82 – Dunđerski 44, Jojić 75)

Mladost GAT – Čukarički 0:2 (0:1)

(Badamosi 43, 73)

Subota:

Radnički 1923 – Vojvodina 0:2 (0:0)

(Simić 62, Malbašić 85)

Napredak – Javor 2:4 (0:1)

(Bastajić 80, pen 87 – Dokure 29, Gojković 46, Gigić 61, Kempbel 67)

Spartak Subotica – Voždovac 3:0 (1:0)

(Todorovski 33, Srećković 67, Obradović 78)

Petak:

Novi Pazar – Partizan 1:0 (1:0)

(Mijić 24. penal – ck. Saničanin 22)

Crvena zvezda – Radnik 6:0 (1:0)

(Ivanić 12, Kangva 64, Katai 71, Pavkov 76, Kanga 83, Bukari 86)

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter