1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

DUŠAN TADIĆ PROTIV NORVEŠKE PRETEKAO PIKSIJA NA VEČNOJ LISTI: Ima vremena i za obaranje rekorda!

Objavljeno: 03.06.22 u 09:22

Poraz je ostavio gorak ukus, ali…

Iako je selekcija Srbije poražena od Norveške na startu Lige nacija rezultatom 0:1, Dušan Tadić će se sećati ovog susreta nakon jednog velikog jubileja. Kapiten Orlova je danas odigrao svoj 85. meč za reprezentaciju naše zemlje, čime je prestigao aktuelnog selektora Dragana Stojkovića Piksija na večnoj listi po broju nastupa.

Ovim se fudbaler Ajaksa izjednačio sa legendarnim Draganom Džajićem na 5. mestu, a do rekorda ga deli još 20 mečeva. Prvi na listi je takođe nekadašnji kapiten Srbije Branislav Ivanović sa 105 utakmica u nacionalnom dresu, dok dalje slede aktuelni trener Zvezde Dejan Stanković, potom Savo Milošević i Aleksandar Kolarov.

FOTO: STARSPORT

Nakon susreta sa Norveškom, selektor Srbije je istakao da je cilj naše reprezentacije i dalje prvo mesto u grupi Lige nacija.

– Taj cilj stoji ispred nas i nećemo se predavati, bez obzira na rezultatski loš start, još ima da se igra, ima revanši… Moramo na svakoj utakmici da pružimo igru iz drugog dela utakmice večeras i da se nadamo da realizacija bude bolja. Nikakva tragedija nije izgubiti, tako treba ostati pozitivan, treba verovati… Treba da gajimo napadčaki fudbal, ono što želimo da pokažemo i da sa malo više sreće postignemo neki gol. Nekada, sami znate, pratite fudbal dugi niz godina, znate da nekad utakmice znaju da budu čudne, da možete da stvorite milion šanse i izgubite utakmice. Utisak je da nismo zaslužili da budemo poraženi, ali prihvatamo činjenicu da je 1:0 za Norvešku, istakao je Stojković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter