1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

NORVEŠKA NAS JESTE SAVLADALA, ALI PIKSI SE NI MALO NE BRINE: Kada nam bude potreban gol ući će – cilj ostaje isti! (VIDEO)

Objavljeno: 03.06.22 u 08:40

Još dosta izazova je pred našom selekcijom.

Fudbaleri Srbije, sinoć su porazom startovali učešće u Ligi nacija, a na stadionu Rajko Mitić, od njih je bila bolja Norveška sa 0:1. Pobednički pogodak postigao je njihov najbolji igrač Erling Haland, a na konferenciji za medije po završetku meča, selektor Orlova Dragan Stojković Piksi, nije želeo da traži bilo kakav alibi.

Ja ne bih da tražim alibi, ali generalno, ono što smo videli večeras, mislim da su dva potpuna različita dela utakmice bila. Prvih 45 minuta delovali smo dosta umorno, Norveška je daleko bila svežija, a drugo poluvreme, mislim da je bilo daleko bolje nego prvo. U tom drugom delu smo imali jednu kompletnu dominaciju po meni, stvarali šanse, imali smo proboje po jednoj i drugoj strani i ta neka, da kažem, pravljena je ta pozitivna reakcija kod igrača, da su imali htenje i želje da dođu do gola, počeo je Piksi i dodao:

– Slažem se da se osećaju umorni, slažem se da je sezona bila teška, da je mnogo utakmcia odigrano, ali u principu, to je to. Jeste neprijatno kad se izgubi, ali nije to neka tragedija, mislim da ono što smo pokazali večeras, nismo zaslužili poraz. Nerešen rezultat je najrealniji, ali to je fudbal.

Nakon velike pobede Srbije u Lisabonu i plasmana na SP, mnogi su očekivali dosta veću posetu na domaćim utakmicama, ali je ona i ovoga puta izostala.

Svi smo očekivali veći broj gledalaca danas na stadionu, ali ja se ovim putem zahvaljujem ljudima koji su došli da nam daju podršku i osetilo se od prvog do poslednjeg minuta, nisam čuo zvižduk i nije bilo potrebe. Na nama je da radimo, da se dokazujemo, a ljudi će odlučiti da li će dolaziti na stadion ili ne, napominje Stojković.

FOTO: STARSPORT

Od dolaska novog selektora na klupu, Srbija je počela da igra napadački fudbal, ali već neko vreme nije postigla gol. Ipak, selektor Orlova je ubeđen da će on doći i to kada bude bilo najpotrebnije.

Ispada tako, nadam se da ćemo dati kad bude bilo najpotrebnije. U svakom slučaju uradili smo sve što je bilo do nas večeras, pogotovo to drugo poluvreme gde smo osvežili napad i to je dosta delovalo dobro, prema mom mišljenju. Ali falio je taj gol, mislim da su ulasci igrača doprineli tome da imamo jedan dobar ritam i protok lpote, falio je samo taj završni pas kog nismo večeras imali. Ovo je početak, ima još da se igra, tako da se okrećemo drugoj utakmici koja je za tri dana, podsetio je Dragan Stojković Piksi.

FOTO: STARSPORT

Za sam kraj, Stojković je napomenuo da cilj ostaje i dalje isti – a to je prvo mesto u grupi Lige nacija.

Taj cilj stoji ispred nas i nećemo se predavati, bez obzira na rezultatski loš start, još ima da se igra, ima revanši… Moramo na svakoj utakmici da pružimo igru iz drugog dela utakmice večeras i da se nadamo da realizacija bude bolja. Nikakva tragedija nije izgubiti, tako treba ostati pozitivan, treba verovati… Treba da gajimo napadčaki fudbal, ono što želimo da pokažemo i da sa malo više sreće postignemo neki gol. Nekada, sami znate, pratite fudbal dugi niz godina, znate da nekad utakmice znaju da budu čudne, da možete da stvorite milion šanse i izgubite utakmice. Utisak je da nismo zaslužili da budemo poraženi, ali prihvatamo činjenicu da je 1:0 za Norvešku, zaključio je selektor naše zemlje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

  1. Nemas ti plejmejkera koji će voditi igru i razigravati druge,u tome je problem ! Ne mogu zadnji igrači kreirati igru a to se dešava već dugo u repki.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter