0
Evrokupovi

FOTO: Villarreal CF @VillarrealCF

‘KERAMIKA’ SVEDOK VELIKOG IZNENAĐENJA: Dandžuma je Bajernov dželat! (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.22 u 23:58

Holanđanin briljira na evropskoj sceni!

Unai Emeri je čovek stvoren za kup sistem takmičenja. Iskusni stručnjak zna kako da se suprotstavi pa čak i najboljim ekipama na planeti, kada je u pitanju nokaut faza takmičenja. ‘Keramika‘ je bila svedok trijumfa Viljareala na Bajernom. Prvi duel četvrtfinala Lige šampiona završen je rezultatom 1:0, dok se stiče utisak da je domaćin jednostvao morao da slavi ubedljivijim rezultatom.

Bez obzira na činjenicu da je Bajern uputio čak 10 udaraca više ka protivničkom golu, te da je imao posed lopte na svojoj strani, Viljareal je propustio nekoliko ozbiljnih šansi da duplira prednost. Jasno je Špancima da svaka ekipa strahuje od ‘Alianc Arene‘ i napadačkog arsenala koji Bajern poseduje. Emerija i ekipu očekuje trnovit put u lavovskoj borbi za plasman među četiri najbolja tima na kontinentu.

Keramika‘ je eksplodirala u 8. minutu utakmice! Erupciju oduševljenja na žutom bojom obojenim tribinama izazvao je pogodak Arnauta Dandžume! Holanđanin je na perfektan način poslao loptu u donji desni ugao, a Nojer je ostao bespomoćan na gol liniji.

Teško da je ko očekivao da će Bajern već u ranoj fazi meča biti u rezultatskom zaostatku. Visok presing i pritisak na defanzivnu liniju gostujućeg sastava dodatno je iznenadio Nagelsmana i njegove izabranike. Lako se dolazi do zaključka da je Emeri nadigrao i nadmudrio kolegu iz Nemačke.

Danžduma blista ove sezone! Bio je to šesti ovosezonski pogodak za Holanđanina u najboljem fudbalskom takmičenju u Evropi. Očigledno je da Dandžuma pripada eliti evropskog fudbala.

Bajern je u tim momentima bio u nokdaunu. Vrela atmosfera na tribinama davala je vetar u leđa domaćinu koji je uživao u igri. Malo sreće je nedostajalo Viljarealu da u potpunosti slomi otpor rivala i da dupliranjem prednosti priđe korak bliže plasmanu u polufinale.

Pesma, potom muk, a zatim veliko slavlje na ‘Keramiki‘ viđeno je u 41. minutu. Magičan udarac Frensisa Kokeljana završio je u mreži Bajerna. Manuel Nojer nije dobro reagovao, pogrešno je protumačio let lopte, koja je ubrzo završila iza njegovih leđa.

Glavni arbitar susreta, Tejlor, pokvario je slavlje vatrenih pristalica domaćeg sastava. Njegove kolege iz VAR sobe su nakon gledanja usporenog snimka uočile da je reč o nedozvoljenoj poziciji, pa je pogodak poništen nakon dodatnih konsultacija. Ostaje prava šteta zbog ofsajda, jer je Kokeljan postigao jedan od atraktivnijih golova u elitnog rangu ove sezone.

Pretio je Bajern često koristeći svoje oružje u punom kapacitetu, ali defanzivcu Viljareala predvođeni Albiolom kontrolisali su sva dešavanja na terenu.

Moreno je u 53. minutu ponovo ‘zaustavio vreme’ na nekoliko sekundi. Iz velike udaljenosti je Moreno uputio pravu bombu, ali stativa je zaustavila njegov udarac.

Bajern je odličnu, možda i najbolju priliku za izjednačenje propustio u prvom minutu sudijske nadokande. Kingsli Koman je umirio loptu u kaznenom prostoru, snažno je ‘pucao’ u desni ugao, ali ispostavilo se da je Džeronimo Rulji bio nepremostiva prepreka za Bavarce.

Uloga favorita i dalje ostaje na strani nemačkog sastava, ali nema sumnje da je Viljareal protivnik kojeg svaki trener na žrebu želi da izgubi. Teško da se i Nagelsman obradovao kada je na papiriću izvađenom iz kuglice u Nionu pisalo ime španske ekipe. Videćemo da li izabranici trenera Emerija poseduju dovoljno snage, koncentracije i kvaliteta da se odupru verovatno i najboljem napadačkom sastavu na planeti, barem kada je ono što vidimo na terenu u pitanju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter