0
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

‘MI REALNO SANJAMO’: Aleksandar Stanojević o pripremama, pojačanjima, odlascima i ostalim aktuelnim temama! (VIDEO)

Objavljeno: 24.01.22 u 13:07

Četa Aleksandra Stanojevića juče je stigla u Belek, gde će se pripremati za nastavak sezone.

Crno-beli su se odmah ‘bacili na posao’, odnosno počeli da treniraju punom parom, kako bi što spremnije dočekali naredne izazove.

Po dolasku u Belek, šef stručnog štaba, Aleksandar Stanojević, je napravio retrospektivu dosadašnjeg rada u Beogradu, tokom prvog dela priprema, a zatim i odgovarao na pitanja predstavnika medija o aktuelnim temama.

Stigli smo u bazu u Turskoj, sledi nam adaptacija na vreme, terene, sve je to normalno, uobičajeno. Odradili smo deo u našem sportskom centru u Zemunu, mahom kocipiran na rad u teretani i pripremu na ono što nam sleduje kasnije na pripremama. Igrači moraju da pripreme telo za napore, radilo se na izdržljivosti, dosta se trčalo, kombinovano sa loptom. U Turskoj nas očekuju i kotrolne utakmice, sa Tikvešom, potom bi trebalo da potvrdimo proveru sa Bašahšehirom, Dinamo Moskva i Dinamo Batumi na kraju. Imali smo u prethodnom periodu mnogo mečeva u kojima je rezultat bio bitan, biće bitan i u proverama, ali nam je važnije da se uigramo, da ispunimo taktičko-tehničke zadatke, da vidimo i neke mlade igrače na delu i to će biti primarno – kaže Aleksandar Stanojević.

Dosta mladih igrača se priključilo prvom timu.

Petković je već bio na pripremama sa prvim timom i to baš u Turskoj pre godinu dana. Ilić je neko koga smo želeli da nam se priključi, da mu damo šansu, vidimo u kom smeru će se razvijati. Mnogo mladih igrača je prošlo kroz prvi tim, svi koji zasluže i dobiju priliku, to je nešto sasvim normalno u Partizanu. Ko god da dođe od mladih sa prvim timom, ravnopravan je u takmičarskom odabiru sa ostatkom tima i godine nemaju nikakav uticaj, što sam pokazao i u prethodom periodu.

Za sada, jedino je Aleksandar Šćekić napustio tim iz Humske. Stanojević je otkrio da li će još neki igrač spakovati kofere i preći u neki drugi klub.

Najveća pojačanja su igrači koji su se vratili iz povreda – Natho, Marković, Pantić, Rikardo… Konačno smo kompletni posle silnih prolema i kada ih vidim sve na trenigu mogu da kažem da sam zadovoljan. Što se odlazaka tiče, prelazni rok je „živa stvar“ i rekao sam igračima da niko nema „crveno svetlo“ da ne može da ide. Kada god je klub zadovoljan ponudom i ako ista ta ponuda zadovoljava igrača – nema nikakvih problema, imaće „zeleno svetlo“. U ovom mometu ne očekujemo odlaske, ali mogu da se dogode. Drago mi je da kod igrača vidim veliku želju da ostanu, neki su odbili i određene ponude, jer hoće da se bore za titulu do kraja.

Poznato je već da Partizan želi da dovede igrača na poziciji zadnjeg veznog, a među kandidatima ističe se fudbaler Čukaričkog, Srđan Mijailović.

Prioritet je klasičan defanzivni vezni, to sam rekao ranije i to nema nikakve veze sa odlaskom Šćekića. Imali smo tri. četiri igrača u fokusu, ali ne žurimo, jer imamo oformljen tim. Želja nam je da se kockice poklope, da igrač koji dođe bude zadovoljan, da naš i klub iz koga dođe takođe budu zadovoljni. Rekoh već, ne žurimo, nismo u situaciji da nam „gori“. Uz to, konstantno pratimo tržište, strane igrače, ali je trenutno mirno, jer na drugim pozicijama su dolasci uslovljeni odlascima iz postojećeg tima. Ako neko ode – reagovaćemo, pošto nećemo da gomilamo igrače. Zadovoljni smo trenutnim timom, nemamo mi taj luksuz da dovodimo fudbalere na mestima koja su popunjena.

Partizan je trenutno prvi na tabeli, koliko je realno Stanojevićev tim osvoji duplu krunu ove sezone?

– Realno sanjamo! Ne opterećujemo se tim razmišljanjima trenutno, jer ima još puno do kraja sezone. Mogu samo da kažem da maštamo, sanjamo o tome, sa nekim realnim osnovama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter