0
Ostali sportovi

EHF EURO 2022-Hrvatska v Srbija Segedin, 15.01.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ORLOVI PORAŽENI OD FRANCUSKE: Srbija završila učešće na Evropskom prvenstvu!

Objavljeno: 17.01.22 u 22:30

Izabranici Tonija Đerone nisu uspeli da nadoknade veliki zaostatak iz prvog poluvremena!

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Francuske, u okviru 3. kola grupne
faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj. Utakmica u Segedinu završena je rezultatom 29:25, a Orlovi su porazom završili učešće na prestižnom turniru.

Izabranici Tonija Đerone imali su veliku i glasnu podršku sa tribina, ali nisu uspeli da se suprostva
favorizovanom rivalu na adekvatan način. Francuska je bila značajno kvalitetniji rival u prvom poluvremenu. Francuzi su na veliku pauzu otišli sa devet golova prednosti (16:7). Srbija nije imala rešenje u ofanzvi u prvoj polovini duela.

Naši momci su u nastavku prikazali daleko bolju igru. Orlovi su slavili sa 18:13 u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Najefikasniji igrač u našim redovima bio je fenomenalni Bogdan Radivojević. Odlična realizacija krila selekcije Srbije stvarala je probleme ekipi Francuske. Radivojević je postigao sedam pogodaka iz devet pokušaja. Po četiri gola delo su Marsenića i Kukića, a zapaženu ulogu imao je i Cupara na golu naše reprezentacije.

U ekipi Francuske istakao se Kentin Maje sa 6 postignutih pogodaka, dok je jedan manje upisao Dika Mem. Vensan Žerar je uspeo da nadmaši Cuparu koji je uspešno reagovao u deset navrata. Francuski čuavr mreže je zabeležio 12 intervencija.

Srbija je u prvom kolu bila bolja od Ukrajine, a potom su usledili porazi od Hrvatske i Francuske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter