0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

PORAZ OD OLIMPIJSKIH ŠAMPIONKI: Srbija bez šansi za plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva!

Objavljeno: 11.12.21 u 21:51

Velika borba i preokret u režiji Francuske!

Ženska rukometna selekcija Srbije poražena je od Francuske, u utakmici druge faze Svetskog prvenstva. Naše dame su bili bolji rival tokom prvog poluvremena, ali Francuska je pokazala zašto je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Francuskinje su bile fantastične u defanzivnoj liniji i zatvorile su sve prilaze do njihovog gola. Utakmica ja završena rezultatom 22:19 (9:12).

Srbija nije uspela da pronađe adekvatno rešenje u napadu. Protivnice su iskoristile sudijski kriterijum, koji je bio na iznenađujućem nivou. Arbitri su dozvolili neočekivano grubu igru, a Francuskinjama je to veoma prijalo.

Blistala je Jovana Risović na golu naše selekcije, ali ostatak tima nije uspeo da nagradi iskusnog golmana za niz fenomenalnih intervencija.

Najefikasnija igračica u redovima naše selekcije bila je Tamara Radojević sa pet postignutih golova. U redovima Francuske istakla se Zadi sa šest pogodaka.

FOTO: RSS

Po završetku utamice oglasio se selektor naše reprezentacije, Uroš Bregar. 

-Šteta što nismo došli do pobede. Bilo je stvarno teško – veoma je komplikovano napadati vrhunsku odbranu Francuske 60 minuta. Nije lako naći rešenja i prolaziti stalno ‘jedan na jedan’ i ‘dva na dva’. Mi smo danas pokazali veliko srce i dobru želju i volju u odbrani. Jovana Risović je bila baš dobra danas – rekao je Uroš Bregar.

PROČITAJTE JOŠ: DRUGI PORAZ PARTIZANA U ABA LIGI: Blažič i Pulen ‘srušili’ crno-bele u Areni! (FOTO)

-U drugom poluvremenu smo krenuli pomalo brzopleto i napravili tri greške zaredom. Najveći problem je bio zaustaviti njihove polukontre. Mislim da nam je potrebno još iskustva kako bismo sprečili takve stvari. Na kraju mislim da su Francuskinje postigle neke golove jer su bile brže od nas. To je odlučilo –  kazao je selektor Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter