0
AdmiralBet ABA Liga

Partizan v Cedevita Olimpija-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 11.12.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

DRUGI PORAZ PARTIZANA U ABA LIGI: Blažič i Pulen ‘srušili’ crno-bele u Areni! (FOTO)

Objavljeno: 11.12.21 u 21:20

Odlično izdanje ekipe iz Ljubljane!

U ‘Štark Areni’ odigrane je utakmica 11. kola ABA lige, između domaćeg Partizana i Cedevita Olimpije. Gosti iz prestonice Slovenije uspeli su da naprave iznenađenje u Beogradu i savladaju crno-bele u derbiju kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u regionu. Utakmica je završena rezultatom 89:96.

Partizan v Cedevita Olimpija-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 11.12.2021
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Od samog strata meča vodila se velika bitka na terenu. Izabranici Jurice Golemca su imali problema u ofanzivi tokom prvog dela igre, ali su nakon velike pauze odigrali na znatno kvalitetnijem nivou. Podatak da su primali 96 poena, govori da su crno-beli bili daleko ispod visine zadatka u defanzivnoj liniji.

Partizan je uspeo da odbije nalete gostujuće ekipe sa samog početka utakmice. Aleksa Avramović i Jam Madar su bili nosioci igre crno-belih. Prva deonica završena je rezultatom 27:26 u korist domaćeg sastava.

Tokom druge četvrtine Partizan je uspeo da se odvoji na +7, ali spreman odgovor imala je ekipa iz Slovenije. Edo Murić i Ferel su ‘istopili’ prednost domaćina, da bi Džejkob Pulen izjednačio rezultat u samom finišu drugog perioda igre. Sudijiski znak za odlazak na veliku pauzu dogodio se u trenutku kada je na semaforu pisalo 49:49.

Cedevita Olimpija je preuzela inicijativu u drugom delu igre. Partizanu je očegledno nedostajao najbolji strelac ekipe, Kevin Panter. Ipak, gosti iz Ljubljane su ostavili bolji utisak u nastavku utakmice. Ekipa Jurice Golemca je naredne dve četvrtine rešila u svoju korist sa 19:22 i 21:25.

U narandžastom dresu blistao je bivši košarkaš Crvene zvezde, Jaka Blažič. Istaknuti reprezentativac Slovenije završio je utakmicu sa učinkom od 19 postignutih poena, četiri uhvaćene lopte i četiri asistencije. Isti poenterski učinak zabeležio je nekadašnji as Barselone, Džejkob Pulen. Ferel je odigrao zapaženu ulogu sa 15 poena, tri skoka i šest uspešnih dodavanja.

Crno-bele je u napadu predvodio Zek Ledej. Sjajni krilni centar je ubacio 17 poena, uz dva skoka i pet uspešnih dodavanja. Izraelskom plejmejkeru, Jamu Madaru, očigledno je prijalo prisustvo direktora Boston Seltiksa – Breda Stivensa. Mladi organizator igre se odlično predstavio visokom funkcioneru čuvene ekipe iz NBA lige. Madar je postigao 16 poena, uhvatio je četiri lopte, a u tri navrata je uspešno proigrao svoje saigrače. Odličan utisak ostavio je i Aleksa Avramović. Član nacionalnog tima Srbije postigao je 15 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Partizan v Cedevita Olimpija-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 11.12.2021
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Partizan je zabeležio drugi poraz u ovosezonskom takmičenju. Izabranici Žejka Obradovića zadržali su drugu poziciju na tabeli, ali sada imaju poraz više u odnosu na prvoplasiranu Crvenu zvezdu, koja je danas savladala Krku u Novom Mestu. 

Ekipa Jurice Golemca je  5. na tabeli u ovom trenutku. Cedevita Olimpija je ostvarila šesti trijumf, a u dosadašnjem delu sezone upisala je pet poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter