1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SA DECOM JE MNOGO LAKŠE: Crno-beli se probudili u drugom poluvremenu, Milovanović i Jović obezbedili Partizanu nova tri boda! (VIDEO)

Objavljeno: 05.12.21 u 17:47

Završena je još jedna utakmica 19. kola Superlige Srbije.

Ova utakmica je na neki način bila ‘generalna proba’ za Partizan, pred meč za prolaz u nokaut fazu Lige konferencija, pošto će u četvrtak Partizan dočekati Anortozis i tom prilikom pokušati da izbori evropsko proleće u novoformiranom takmičenju.

Partizan je danas slavio u Humskoj, pobeđen je i Novi Pazar rezultatom 2:0.

Današnji meč odigrao se u senci velike tragedije koja je pogodila čitavu Srbiju, a pogotovo navijače Partizana, pošto je prekjuče preminuo legendarni fudbaler crno-velih, Momčilo Moca Vukotić. Uoči današnjeg susreta, ove ekipe su izašle na zeleni tepih stadiona Partizana u majicama sa likom čuvenog fudbalera, a pred početak meča minutom ćutanja odata je pošta legendarnom Moci.

Odbrana Novog Pazara funkcionisala je sjajno, pa je Partizan dugo tražio ‘ključ’ koji bi otključao tu bravu, međutim to im nije polazilo za rukom. Nije Partizan igrao onako kako je želeo u prvom poluvremenu, nije uspeo da pronađe pravo rešenje u napadu, jedino što je ‘parni valjak’ pokušavao, jeste uz pomoć centaršuteva da dođe do gola.

FOTO: STARSPORT

Jojić je imao lepu šansu iz slobodnjaka u 25. minutu, ali je lopta samo okrznula živi zid. Menig je u 40. imao dobru priliku da dovede svoj tim u vođstvo, šutirao je sa nekih pet metara, ali protivnički golman je sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu. To je iznerviralo Aleksandra Stanojevića, a kako je iskalio bes, pogledajte OVDE.

U narednih 45 minutu, viđena je potpuno druga slika Partizana. Konačno su crno-beli zaigrali kako treba, napadali, i postigli dva gola, koja su im obezbedila nova tri boda i ‘sigurniju stolicu’ na prvom poziciji na tabeli Superlige Srbije.

FOTO: STARSPORT

Talentovani Marko Milovanović doveo je svoj tim u vođstvo u 50. minutu, njemu je trebalo samo pet minuta da postigne pogodak, pošto je u igru ušao na poluvremenu, umesto Danila Pantića.

Mladi napadač je postigao svoj prvenac u okviru Superlige Srbije, samo par dana nakon što je zatresao mrežu u Kupu Srbije protiv Dubočice.

Samo devet minuta kasnije, sudija je dosudio jedanaesterac za Partizan. Odgovornost na sebe preuzeo je Nikola Jović, koji je je tom prilikom bio siguran.

Partizan trenutno zauzima lidersku poziciju u Superligi Srbije, nakon 19 odigranih kola ima 53 osvojena boda, dok se Crvena zvezda nalazi na drugoj poziciji sa tri boda manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

  1. Zamislite ovu dvojicu vragolana za godinu dana! Hej, Partizane, pamet u glavu.Valjda ste nesto naucili iz Ducijeve sage.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter