3
Domaći fudbal

Fudbal season 2014-2015 FK Partizan-Izborna Skupstina 2014 Momcilo Moca Vukotic Beograd, 25.12.2014. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

NAVIJAČI PARTIZANA SKRHANI BOLOM: Legendarni Momčilo Moca Vukotić nije uspeo da pobedi u utakmici života – preminuo nakon duge i teške bolesti!

Objavljeno: 03.12.21 u 14:06

Srpski fudbal zavijen u crno.

Nakon duge i teške ‘borbe’ sa rakom glasnih žica, u 72. godini života preminuo je legendarni fudbaler Partizana Momčilo Vukotić.

Popularni ‘Moca’ bio je legenda kluba iz Humske, dugo godina je držao rekord sa najviše odigranih utakmica u dresu Partizana, sve dok ga nije prestigao Saša Ilić. U dresu reprezentacije, Vukotić je odigrao 14 utakmica, dok se četiri puta upisao u strelce.

Momcilo Moca Vukotic prijateljska Partizan – PAOK 8.10.2016. Oktobar 8. 2016. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Moca je u dva navrata igrao za beogradske crno-bele, prvo od 1968. do 1978. godine, a potom i od 1979. do 1984. godine. U dresu Partizana odigrao je 791 utakmicu i postigao 339 golova.

Proteklih nekoliko godina, Momčilo Vukotić se borio sa rakom glasnih žica i činilo se da je pobedio u toj utakmici, kao što je to uradio mnogo puta na fudbalskom terenu. Nažalost, opaka bolest se vratila i odnela bolest jednom od najboljih srpskih fudbalera svih vremena.

Partizan se putem Tvitera oprostio od legendarnog fudbalera.

– Bio si jedan od najvećih i tako će ostati zauvek! Legende nas nikada ne napuštaju, ostaju da žive u našim srcima, ponosno i sa ljubavlju koju prenosimo sa generacije na generaciju! Neka ti je večna slava! Tvoj Partizan.

Što se tiče trenerske karijere, Moca je sedeo na klupi Partizana, Panionisa, Apolona iz Limasola, Nea Salamisa, Kipra, Paoka, Farula i Levadijakosa.

 

0
0

3 Komentara

  1. Moca je nosio Partizan u deceniji i godinama kad je bilo najteže. Mance je otišao suviše mlad, Saša Ilić je trajao najduže ali Moca je od svih najviše dao Partizanu. U sušnim 70tim godinama najveće krize i bez trofeja Moca je dovodio desetine hiljada grobara na stadion JNA. Večna ti slava istinska Legendo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter