0
Košarka

Foto: Starsport

DANILOVIĆ PRVI PUT PROGOVORIO O NOVOM SELEKTORU: Ove nedelje počinjemo pregovore sa Pešićem!

Objavljeno: 14.09.21 u 16:19

Nema sumnje da bi to bilo dobro rešenje.

Košarkaški savez Srbije danas je objavio da Igor Kokoškov više nije selektor naše reprezentacije. Samo nekoliko sati nakon kratkog saopštenja, predsednik KSS Predrag Danilović je u razgovoru za Tanjug otkrio da će se za upražnjeno mesto selektora razgovarati sa proslavljenim srpskim trenerom Svetislavom Pešićem.

Tokom ove nedelje počećemo pregovore sa našim trofejnim strucnjakom Svetislavom Pešićem. Svi znamo koliko je on veliko trenersko ime, tako da nema nimalo sumnje da bi njegovo angažovanje na klupi naše reprezentacije bilo najbolje rešenje, istakao je Danilović.

Svetislav Pesic Aleksandar Djordjevic European championship group B basketball game between Serbia and Germany on 06. September 2015 in Berlin, Germany (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Podsećamo, pre 7 dana, domaći mediji su preneli da je već sve gotovo i da će Pešić sesti na klupu Orlova. Potom se iskusni stručnjak oglasio rekavši da je da odmoru i da nikakvih kontakata nije bilo. Sve u svemu, sigurno je da ćemo novog selektora dobiti uskoro, jer nas već od 25. novembra očekuje prvi prozor kvalifikacija za SP.

Poslednji angažman Svetislava Pešića bio je u Barseloni koju je vodio od 2018. do 2020. godine. U vrlo bogatoj trenerskoj karijeri, 72-godišnji stručnjak je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio 2 zlatne medalje. U pitanju su čuveno SP 2002. kao i EP 2001.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter