0
Košarka

(191109) -- KAUNAS, Nov. 9, 2019 (Xinhua) -- Head Coach of FC Barcelona Lassa Svetislav Pesic reacts during the Euroleague basketball regular season match between Lithuania's Zalgiris Kaunas and Spain's FC Barcelona in Kaunas, Lithuania, Nov. 8, 2019. (Photo by Alfredas Pliadis/Xinhua)

PEŠIĆ O PREUZIMANJU REPREZENTACIJE: „Ja sam na odmoru, nemam pojma ko pušta te priče“!

Objavljeno: 07.09.21 u 15:52

Pravo iznenađenje izazvala je današnja informacija da će Svetislav Pešić preuzeti reprezentaciju Srbije.

Proslavljeni trener je poslednji angažman imao u Barseloni, a imao je velike uspehe sa reprezentacijom Jugoslavije kada je osvojio zlatnu medalju na SP 2002 I EP 2001. On je dao kratku izjavu za Kurir povodom informacije da će naslediti Kokoškova.

-Ja sam u Marbelji na odmoru i nemam pojma ko i zašto u ovom momentu pušta te priče. Već sam rekao Vašem kolegi koji se ranije javio da u Pirotu za takvu vrstu posla kažemo; „Nemaju si drugu rabotu“! To prvo a drugo, Srbija ima selektora i dok je tako nema potrebe da se priča na tu temu. Nikakvih kontakata po tom pitanju nije bilo!

Na pitanje da li je primetio da navijači žele da se njegov povratak na klupu nacionalnog tima desi, Pešić je rekao:

– Bilo bi zanimljivo, ali… imamo selektora! Ovo me podseća na vreme kada se Nebojša Čović bavio politikom i imao slogan „Kad je teško – Čović“. Tako i sad, samo što je umesto Čovića Pešić.

Pešić je trenersku karijeru započeo u Bosni, bio je selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije, selektor Nemačke, a sa klupe je predvodio i brojne evropske klubove: Albu iz Berlina, Keln, Barselonu, Lotomatiku, Đironu, Dinamo iz Moskve, Crvenu zvezdu, Valensiju, Bajern Minhen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter