1
Fudbal

Team of Serbia (TOP) from left goalkeeper Predrag Rajkovic Nikola Milenkovic Strahinja Pavlovic Aleksandar Mitrovic Matija Nastasic Sergej Milinkovic-Savic (DOWN) Filip Kostic Dusan Tadic Darko Lazovic Sasa Lukic Nemanja Gudelj Srbija v Luksemburg - 2022 FIFA World Cup Qualifier Beograd, 04.09.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ŠTA ČEKA SRBIJU NA PUTU ZA KATAR: Sve tri pobede do kraja ili pakao kroz nikad teži baraž – poznati svi detalji!

Objavljeno: 08.09.21 u 09:00

Fudbalska reprezentacija je neočekivano, tri minuta pre kraja regularnog dela ostala bez pobede u Dablinu protiv Republike Irska…

Žal za prosutim bodovima je višestruka, prevashodno, izabranici Dragana Stojkovića su bili mnogo bolji, a tome svedoči i broj diretniih udaraca u okvir, 10:2 za Srbiju, ali to nisu materijalizovali i time su ostavili usamljenu Portugaliju na čelu naše A grupe.

I bez Ronalda, Portugalci su preslišali Azerbejdžan sa 3:0 i sada imaju 13 bodova, dva više od ‘orlova’ i tako će vrlo verovatno biti do poslednjeg meča u grupi, koji se igra u Lisabonu. Portugal do tada igra protiv Luksemburga kod kuće i Republike Irske u Dablinu, a Srbija čeka Azerbejdžan i ide na noge Luksemburgu. Iznenađenje je u domenu teorije, pre meča u Lisabonu, a ukoliko Srbija slavi na poslednje tri utakmice, sigurno će kao prvoplasirana izboriti direktno kartu za Katar, ali ukoliko to ne uspe, čeka je baraž i to nikad komplikovanijim putem.

BELGRADE, SERBIA – SEPTEMBER 04: Head coach Dragan Stojkovic of Serbia reacts during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Luxembourg at Rajko Mitic stadium on September 4, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Uz deset evropskih selekcija koje će izboriti direktno plasman na Svetsko prvenstvo kao pobednici grupa, preostaju još samo tri slobodna mesta. Za njih će se boriti deset drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija, odnosno još dva pobednika grupne faze UEFA Lige nacija 2020/21. To znači da će za tri karte bitku voditi 12 reprezentacija! Žreb će biti odrađen na osnovu učinka u grupi, a dobra vesta je da je Srbija trenutno najbolja drugoplasirana selekcija.

Trenutni poredak drugoplasiranih:

FOTO: Screenshot/Wikpedia

Na putu za Mundijal igraće se dve utakmice, po jedna u polufinalu, pa finalu, a nakon žreba, biće određeni domaćini tri turnira koja će biti održana u martu 2022. godine. Pri žrebu će u svakoj od ‘staza’ biti po dve nepovlašćene i povlašćene selekcije.

Podsetimo, Srbija u oktobru igra dve utakmice, protiv Luksemburga i Azerbejdžana, a meč sa Portugalom je u novembarskom terminu.

0
0

1 Komentara

  1. Sta reci nikad bolja reprezentacija objektivno nema zamjerke ali fortuna je kurva.No i da smo pobjedili isto bi bilo,Portugal se mora pobjediti da se ne ide u kvalifikacije a ako oni odu u kvalifikacije njima ce tamo biti lakse jer ce im namjestiti nalakseg protivnika dok su nas na pocetku kvalifikacija vec bili otpisali.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter