0
Fudbal

FOTO: FSS

KAKVA ŠTETA: Srbija ‘prosula’ nova tri boda – Piksijevi ‘orlovi’ dominirali, pa sami sebe ‘kaznili’! (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.21 u 22:40

U okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv Republike Irske 1-1.

Odlična igra ‘Orlova’ viđena je u prvom delu igre, izabranici Dragana Stojkovića poveli su u 20. minutu, kada je sjajan pogodak postigao Sergej Milinković – Savić. Dušan Tadić je centrirao iz kornera, a popularni SMS je glavom matirao irskog golmana.

Srbija prvu priliku na meču imala već u 2. minutu, kada je Đuričić nakon sjajnog centaršuta šutirao glavom, ali je njegov udarac bio izblokiran.

Vlahović je mogao da poveća prednost samo dva minuta kasnije, Dafi je pogrešio, vratio je loptu ka golmanu, koji je dodao loptu srpskom napadaču u noge, međutim golgeter Fiorentine je šutirao pravo u golmana. Irska je u 10. minutu prvi put prešla centar, i dobila faul na 20 metara od gola zbog faula Pavlovića, ali je naš tim dobro reagovao kod prekida, nije bilo opasnosti.

Još jedna velika šansa za Srbiju viđena je u 29. minutu, Kostić je probio po levoj strani, odigrao je povratnu loptu, ali je Milenković sa vrha kanznenog prostora šutirao preko gola. Fantastična odbrana Bazuna desila se u 38. minutu, Mitrović je snažno šutirao, ali je golman Irske majstorski intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

Fudbaleri Srbije su i u drugo poluvreme izašli onako kako treba, sa velikim presingom i željom da postignu još neki pogodak. Lepo je probio Filip Đuričić, ušao u šesnaesterac, odigrao idealnu povratnu za Aleksandra Mitrovića, međutim udarac napadača Fulama nije bio dovoljno dobar.

U 87. minutu viđen je pravi šok, Irci su stigli do izjednačenja potpuno nezasluženo. Sergej Milinković Savić je napucao Milenkovića i lopta se od njega odbila u mrežu Orlova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Srbija je imala previše dobrih šansi, koje nažalost nije iskoristila. Golman Irske Bazunu je sjajnim bravurama zaslužen za to što u njegovoj mreži nije završila još neka lopta.

Uskoro opširnije…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter