0
Fudbal

Portugal's head coach Fernando Santos gestures during the UEFA EURO 2020 group B qualifying football match Portugal vs Serbia, at the Luz Stadium in Lisbon, Portugal, on March 25, 2019. (photo by: Starsportphoto.com©)

PORTUGAL UBEDLJIV U BAKUU: Nova tri boda za ekipu Fernanda Santosa!

Objavljeno: 07.09.21 u 20:21

Uloga favorita je opravdana!

Fudbalska selekcija Azerbejdžana je u Bakuu ugostila Portugal. Utakmica odigrana u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, završena je rezultatom 0:3. Gostujuća ekipa je na rutinski način stigla do nove pobede i upisala tri boda.

Selektor Fernando Santos nije mogao da računa na glavnu zvezdu tima – Kristijana Ronalda. Popularni ‘CR7‘ nije imao pravo nastupa zbog kartona koje je ‘zaradio’ u prethodnim mečevima. Ronaldo je napustio ekipu i stigao je u Mančester gde je već odradio prvi trening u dresu novog kluba. 

Portugalci su nametnuli svoj ritam od samog starta utakmice i konstantno su kontrolisali posed lopte. Na gol domaće ekipe su uputili čak 22 udarca, dok je Azerbejdžan na suprotnoj strani zapretio u pet navrata.

Fenomenalni dvojac Fernandeš – Silva je doneo prednost gostima u 26. minutu. Vezista Mančester junajteda je uposlio kolegu iz redova gradskog rivala, a ovaj je na sjajan način zatresao protivničku mrežu.

Nije se dugo čekalo na promenu rezultata! Ofanzivac Liverpula Diogo Žota je u 31. minutu asistirao, a Andre Silva se upisao u strelce. Novi napadač Lajpciga je još jednom pokazao kvalitet!

Domaći su uspeli da smire tempo igre do kraja prvog poluvremena. Publika je u nastavku meča imala priliku da posmatra identičnu situaciju iz prvog dela igre. Portugal se pitao za sve na terenu.

Konačan rezultat postavljen je u 75. minutu igre. Fudbaleri iz Premijer lige Engleske su ponovo bili glavni akteri. Nakon asistencije u prvom poluvremenu, u strelce se upisao Diogo Žota. U ulozi asistenta ovog puta se našao Žoao Kanselo, defanzivac ekipe sa stadiona ‘Etihad‘.

Portugal je trenutno prvoplasirana ekipe u grupi A, ali izabranici selektora Santosa imaju utakmicu više u odnosu na Srbije. Orlovi od 20 časova i 45 minuta igraju protiv Republike Irske u Dablinu, na stadionu ‘Aviva‘.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter