0
Košarka

FOTO: Instagram/Screenshot

BIĆE PAKLENA BORBA: Strašno četvrtfinale ćemo gledati!

Objavljeno: 01.08.21 u 18:07

Svi hoće medalju!

Jutros su na programu bile poslednje dve utakmice grupne faze košarkaškog turnira za muškarce u Tokiju. Argentina je bez problema savladala domaćina, dok su Slovenci u jednom izuzetno zanimljivom meču pobedili iskusne Špance. Ovim je kompletirana grupna faza i dobijen je kostur za četvrtfinale.

FOTO: Instagram/Screenshot

Prvi meč četvrtfinala će odigrati Slovenija i Nemačka. Prvak Evrope iz 2017. godine predvođen Lukom Dončićem imaće ulogu blagog favorita u ovom duelu. Slovenci su grupu prošli sa sve tri pobede, dok su Nemci jedva prošli grupu kao treći sa jednom pobedom.

Drugi meč četvrtfinala će biti pravi spektakl, jer se sastaju Amerika i Španija. Obe ekipe su prošle grupu kao drugoplasirane, sa dve pobede i jednim porazom. Tim sa Pirinejskog poluostrva se sigurno neće predati tek tako, iako Amerikanci važe za apsolutne favorite.

U trećem četvrtfinalu će se sastati Italija i Francuska. Ovo potencijalno može biti jako zanimljiv duel, ali svakako Francuzi važe za velikog favorita, što pokazuje činjenica da su prošli grupu bez poraza.

Poslednji meč će odigrati Australija i Argentina predvođena legendarnim Luisom Skolom. Sve osim pobede Australije bi bilo veliko inenađenje, ali ipak ne treba unapred otpisati Kampaca, Laprovitolu i ostalo društvo.

Svi mečevi su na programu trećeg avgusta.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter