0
Košarka

Luka Doncic European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Slovenija - Ukraina, Slovenia - Ukraine 09.9.2017. Istanbul, Turska, 9. Septembar 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

SLOVENIJA BOLJA OD ŠPANIJE: Dončiću falila asistencija za tripl-dabl!

Objavljeno: 01.08.21 u 13:05

Košarkaška reprezentacija Slovenije savladala je košarkašku reprezentaciju Španije 95:87. 

Poslednju utakmicu u grupi C odigrale su reprezentacije Slovenije i Španije. Oba tima su ušla rasterećeno u meč jer im je prolaz bio obezbeđen pošto je Argentina ispala jer je izgubila od obe pomenute reprezentacije.

Prva četvrtina pripala je Špancima 24:20, za to su najviše zaslužene pogođene trojke. Drugu četvrtinu Slovenija je rešila u svoju korist. Mučili su se Slovenci, ali ipak uspeli da uzmu poen više i budu bolji 21:20, zahvaljujući slobodnim bacanjima. Na poluvreme se otišlo rezultatom 44:41.

Treća četvrtina bila je podjednako napeta, obe reprezentacije su bile raspoložene za nadmetanje, ali je Slovenija opet pobedila u četvrtini rezultatom 27:26. Ovoga puta Španci su imali mnogo više slobodnih bacanja i uspeli su da ostvare stopostotan učinak, ali sa druge strane, Slovenija je imala isti učinak kada je u pitanju šut za dva poena.

U poslednjoj četvrtini utakmice Slovenija daje pun gas i sa 10 poena razlike na kraju četvrtine dolazi do pobede i prvog mesta u grupi. Najefikasniji u timu Slovenije bio je Vlatko Čančar sa 22 poena uz dva skoka i jednu asistenciju, dok je glavna zvezda tima, Luka Dončić, imao 12 poena, 14 skokova i 9 asistencija.. Za Španiju najviše je ubacio Riki Rubio, 18 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter