0
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

SLAVKO PEROVIĆ ZA HOTSPORT: Radnički je napravio bum u Superligi, ali nema nikakve euforije – ‘Za sada smo na dobrom putu’

Objavljeno: 25.07.21 u 12:45

Nakon prva dva kola, ekipa iz Kragujevca ima maksimalnih šest bodova.

U novoj sezoni najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji, Radnički iz Kragujevca, koji je inače povtatnik u Superligu Srbije uspeo je da zabeleži dve pobede, i da nakon dva kola ima maksimalan učinak.

U prvom kolu, Radnički je pobedio Mladost iz Lučana rezultatom 1:0, dok su u subotu savladali Spartak rezultatom 3:2 u okviru drugog kola Superlige Srbije. Nakon višegodišnje pauze, navijači na stadionu ‘Čika Dača’ imaju priliku da uživaju u lepom i kvalitetnom fudbalu.

Niko nije očekivao ovakav epilog u Superligi od strane fudbalera Radničkog 1923, posebno što u pripremnim utakmicama nisu zablistali.

FOTO: Privatna arhiva

Za naš portal, govorio je sportski direktor Radničkog iz Kragujevca, Slavko Perović. Proslavljeni fudbaler ističe da klub ispred sebe ima jasnu viziju, a za sada su na dobrom putu

– Nakon dva kola, utisci su zaista sjajni, ali nema nikakve euforije zbog toga što mislim da još uvek nismo uradili ništa. Svakako je lepo krenuti novu sezonu sa dve pobede i da se nakon dva kola ima maksimalan učinak, ali pred nama je težak put i veliki rad. Ovo još uvek nije realna slika onoga što mi hoćemo i onome čemu težimo, mi imamo neku viziju koja je dugoročna, a za sada smo na dobrom putu – rekao je Perović za HotSport, i potom nastavio:

– Kada uđete iz druge lige u Superligu onda ne možete ništa da očekujete, već samo da se nadate. Slagao bih kada bih rekao da se ovome nismo nadali i da nismo maštali o tome, ali očekivanja su nešto drugo, očekivanja treba postaviti u zavisnosti od realnosti. Ipak smo mi klub koji je u jednoj tranziciji iz druge lige u Superligu, i klub koji ima neku dalju viziju, a ne viziju samo za šest meseci ili godinu dana. Težimo ka tome da prave stvari tek treba da dođu.

FOTO: Privatna arhiva

U srpski fudbal vratio se Dragoljub Srnić, on će do kraja sezone nositi dres Radničkog.

– Kao što sam i rekao pre prelaznog roka, referenca za dolazak u Radnički je da igrač bude mlad, koji je reprezentativac U19 ili U21 svoje države, ili da taj igrač bude povratnik iz inostanstva sa nekom zavidnom karijerom i iskustvom. Došao je Dragoljub, koji je jedan ozbiljan fudbaler sa bogatom internacionalnom karijerom, stabilan je momak i mislim da će dosta značiti ovom klubu i mladim momcima koji će igrati sa njim – jasan je Perović.

U trećem kolu Superlige Srbije, Radnički gostuje Napretku, a meč je na programu u petak, od 21 sat.

Napredak je jedna veoma dobro vođena ekipa i jedan stabilan superligaški klub, imaju neki svoj specifičan način igre i način funkcionisanja. Klub je na stabilnim nogama, vode ga jako ozbiljni ljudi i oni imaju pun respekt od nas. Mi se za svaku utakmicu spremamo drugačije, shodno proceni i shodno modelu igre koju protivnik gradi, tako da imamo puno poverenje u stručni štab i igrače da će se za tu utakmicu spremiti maksimalno i da će imati fokus i energiju kao što su imali u prva dva kola – istakao je sportski direktor Kragujevčana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter