0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

EKSPEDICIJA ČUKARIČKOG SE VRATILA U BEOGRAD: Uspešan pripremni period na Bledu je završen! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.07.21 u 16:12

Ekipu sa Banovog brda očekuju izazovi na tri fronta!

FK Čukarički je od 24. juna do 8. jula boravio na Bledu. Ekipa iz Beograda se za narednu sezonu uspešno pripremala u Sloveniji. HotSport se pridružio Brđanima nakon uvodnih sedam dana.

Izabranici Dušana Đorđevića su odigrali pet prijateljskih mečeva i mogu da se pohvale podatkom da su ostvarili čak četiri pobede i jedan remi.

Belo-crni su polako, ali sigurno tempirali formu. Kako i sami fudbaleri ističu, svaka utakmica je bila sve teža i teža, a protivnivnici sve kvalitetniji. Šef stručnog štaba Brđana može biti veoma zadovoljan zalaganjem i kvalitetnim partijama njegovih izabranika.

FOTO: HOTSPORT

Tim sa Banovog brda je prvo slavio protiv Radomlja (1:0),a zatim su usledile pobede protiv Jadran Dekanija (2:0), Arsenala iz Tule (3:1) i Olimpije iz Ljubljane (2:1).

Nakon gostovanja u Zebodenu i Ljubljani, generalna proba za start sezone je održana upravo na Bledu. Izraleski Ašdod i Čukarički su ukrstili koplja, a meč je završen rezultatom 1:1.

Trener Đorđević je istakao da belo-crni nisu potencirali isključivo na rezultatu, iako su tim koji uvek želi trijumf. Dušan je po povratku u glavni grad Srbije rekao da je zadovoljan poslom koji je odrađen na Bledu. Brđani su dosta menjali i pružena je šansa velikom broju mladih fudbalera koji su krenuli na pripreme sa znatno iskusnijim kolegama. Zanimljivo je i to da se na svakom meču istakao po neki novi pojedinac i lista strelaca je popunjena velikim brojem različitih imena.

FOTO: HOTSPORT

– Pripreme na Bledu pokazale su se kao pun pogodak! Kad to kažem, mislim na kompletne uslove, ambijent, terena i na kraju krajeva protivnika koje smo imali. Potrudili smo se da napravimo ozbiljnu bazu pred polazak u Sloveniju. U nekim momentima tim je bio šarenolik da bi svi dobili šansu. Sve to je i rezultatski izgledalo korektno, iako to nije u prvom planu. Opet, Čukarički je klub koji je treći u Srbiji, na svakom treningu i svakoj utakmici se vidi ozbiljnost, kao i kvaliteti koji čine ozbiljan tim – istakao je Đorđević.

FOTO: FK Čukarički

Ekspediciju Čukaričkog na startu sezone u Superligi očekuje okrašaj sa ekipom Voždovca. Utakmica je na programu u petak 16. jula od 17:55h, a domaćin je upravo Čukarički. Vremena za odmor neće biti mnogo, jer Brđani već 21. počinju borbu za ulazak u Ligu konferencije.

Prva prepreka ka tom cilju biće Sumgait. Meč druge runde kvalifikacija protiv ekipe iz Azerbejdžana  se igra u glavnom gradu Srbije i početak je zakazan za 20:00h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter