0
Intervju

FOTO: RSS/ Zoran Bogaroški

BOGDAN RADIVOJEVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Nema veće sreće od dresa reprezentacije! Ne mogu da dočekam okupljanje’

Objavljeno: 16.01.21 u 20:18

‘Moramo što pre da se spustimo na zemlju i fokusiramo na nove izazove koji nas očekuju’.

Uzdanica PIK Segeda iz Mađarske i rerpezentativac Srbije, ponovo je pružio fenomenalne partije u kvalifikacijama za EP. Golmani i defanzivci su u velikom problemu kada brzonogi Bogdan Radivojević dobije loptu na desnom krilu.U Srbiji je postao poznat po sjajnim partijama u dresu Partizana, a onda je usledio odlazak u najkvalitetnije takmičenje u Evropi, u Bundesligu. Iskusni rukometaš je govorio za HotSport o sjajnim rezultatima reprezentacije Srbije na prethodnom okupljanju ekipe. Bogdan je otkrio koliko mu znači grb na grudima i kako se oseća kada čuje himnu na razglasu.

 

FOTO: YouTube screenshot

Napravili ste veliko iznenađenje! Dva meča sa Francuskom, jedna pobeda i jedan nerešen rezultat. Kako se osećaš nakon sjajnih partija?

BR: Veoma smo srećni, to je sigurno! Iskreno, nismo to očekivali. Francuzi su fenomenalna reprezentacija, imaju vrhusnke individualce, oni su klasa. U Beogardu smo startovali sa ciljem da pobedimo. To smo i uspeli! Pred početak drugog meča, već smo imali mnogo samopouzdanja. Atmosfera u ekipi je vrhunska, imamo timski duh i zato smo pobedili. Svaki igrač se radovao golu saigrača kao da je njegov. To je ključ uspeha!

Nakon dva meča sa Francuskom, usledio je duel sa Grčkom. Kakvi su utisci nakon još jednog uspeha?

BR: Trudili smo se da i na njih gledamo kao na Francuze. Poštujemo ih i zbog toga smo pametno ušli u utakmicu. Nema opuštanja, moramo na isti način da igramo i kada smo slabija ekipa i kada imamo ulogu favorita. Na isti način moramo i protiv Belgije, 200 posto, maksimum na terenu od svakog igrača.

Šta za tebe predstavlja grb koji nosiš na grudima?

BR: Nema veće sreće od reprezentacije! Ne mogu da dočekam naša okupljanja, kako ja, tako i moji saigrači, moji prijatelji. Ja rečima ne mogu, jednostavno ne umem da opišem trenutak dok se čuje himna naše države.

Da li smatraš da dobri rezultati doprinose promociji rukometa u Srbiji?

BR: Rekao bih da smo zaista na dobrom putu da uradimo nešto korisno. Ljudi se javljaju u velikom broju i nakon dužeg vremena ističu da su ponosni na rukometnu reprezentaciju Srbije. Svima nam je drago, ali što pre moramo da se ‘spustimo na zemlju’ i mislimo na naredne utakmice koje nas očekuju. Još uvek ništa nismo uradili!

U toku je Svetsko prvenstvo u rukometu. Ovoga puta nema naše selekcije, ali koju ekipu bi izdvojio kao glavnog favorita za osvajanje pehara?

BR: Zanimljivo je da je već u prvom kolu nekoliko favorita ostvarilo lošije rezultate. Videli smo neka iznenađenja. Ima dosta odličnih timova i ne bih baš da izdvojim jedan. To su sigurno Norveška, Francuska, Hrvatska, Danska, Španija…

Kakvi su tvoji ciljevi i ambicije na klupskom nivou u nastavku sezone?

BR: Ciljevi isti kao sa početka sezone, kod mene je to uvek isto. Razmišljam na jedan jednostvan način, želimo titulu u svakom takmičenju u kojem učestvujemo.

Gospodin Toni Đerona  je novi selektor reprezentacije Srbije. Šta je Španac ‘doneo sa sobom’ u Srbiju? Čime je uspeo da podigne ekipu za tako kratak vremenski period?

BR: Čim je došao osetila se jedna odlična atmosfera. Nije bilo pritiska, ni tenzija, ulio nam je veliku dozu samopouzdanja. Od starta nismo sumnjali u njega i verujemo u sve ono što nam kaže na terenu i van njega. Uveo je jedan prepoznatljiv sistem, dosta sitnica koje smo morali da promenimo, redovno gledamo video snimke… Njegove ideje su ‘urodile plodom’. Niko nije očekivao ovakve rezultate i posle dužeg vremena, svi smo otišli veoma srećni – zaključio je Bogdan Radivojević u razgovoru za HotSport.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter