0
Atletika

ATLETIKA: Bibić u finalu EP do 23 godine!

Objavljeno: 11.07.19 u 20:29

Srpski atletičar Elzan Bibić uspeo je da izbori svoje mesto u finalu Evropskog prvenstva za mladje seniore/ke.

On je trku na 1500m istrčao za 3:47,61 minut i pobedio u svojoj grupi, dok je u ukupnom plasmanu njegov rezultat osmi.

– Zadovoljan sam kvalifikacijama i trkom koju sam istrčao. Cilj nam je bio da obezbedim finale visokim plasmanom i u tome sam uspeo – rekao je Bibić.

Finale u ovoj disciplini na programu je u subotu u 18.20h. Isti dan Bibić će trčati i na 5000m u 20.05h.

Aleksa Kijanović završio je svoje učešće na ovom šampionatu, povredom u polufinalnoj trci na 100m. Iako je krenulo sve jako dobro, i činilo se da će Aleksa uspeti da bude među prva tri takmičara u svojoj grupi, on je 10m pred kraj morao da odustane zbog jakog bola u nozi.

Zorana Grujić zauzela je 18.mesto na 3000m stipl rezultatom 10:29,12.

– Drago mi je što sam izborila svoje mesto da se nađem u reprezentaciji Srbije za ovo takmičenje, ali nažalost nisam uspela da dođem do boljeg plasmana – rekla je Zorana.

Marija Stojadinović bila je 16-ta u troskoku, a njen najdalji skok je 12.53m.

– Žao mi je što nisam uspela da skočim novi lični rekord. Imali smo samo tri skoka kao mogućnost da se plasiramo u finale, a ja najbolje skačem u petoj i šestoj seriji. Nadam se da ću na nekom narednom takmičenju uspeti da skočim bolje – rekla je Marija.

Drugog dana takmičenja očekuju nas polufinalne trke na 100m prepone u kojima će trčati Emini Milica u drugoj kvalifikacionoj grupi u 16.06h i Anja Lukić koja će trčati u trećoj u 16.12h.

Foto: Atletski savez Srbije 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter