0
Ostali sportovi

FOTO: SS Srbije

STRELJAŠTVO: Zorana i Damir najbolji u Srbiji!

Objavljeno: 02.01.19 u 14:20

Zorana Arunović i Damir Mikec najuspešniji su strelci naše zemlje za 2018. godinu u izboru Streljačkog saveza Srbije.

Najuspešniji trener je Jelena Arunović, selektor za pištolj i lični trener Zorane Arunović. Na prvom mestu rang liste klubova za 2018. je beogradski Policajac. Zorana Arunović (Olimpik 011) i Damir Mikec (Policajac) su nanizali veliki broj pojedinačnih odličja, ali i medalja u miksu vazdušnim pištoljem na značajnim međunarodnim takmičenjima minule godine. Arunovićeva se sa svakog velikog takmičenja na kome je učestvovala u 2018. vratila bar sa jednom medaljom.

Uspešnu sezonu krunisala je titulom svetskog vicešampiona vazdušnim pištoljem na SP u Čangvonu, čime je Srbiji donela prvu kvotu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Na prvom velikom takmičenju u 2018, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru osvojila je pojedinačno srebro i predvodila Srbiju ka ekipnoj bronzi vazdušnim pištoljem. Na turnirima Svetskog kupa okitila se sa dva srebra i bronzom u pojedinačnoj konkurenciji, a na Mediteranskim igrama u Taragoni je bila druga vazdušnim pištoljem.

I Mikec je na Svetskom prvenstvu u Čangvonu stigao do srebrne medalje malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora, koji nije više u olimpijskom programu, a bio je najzaslužniji za drugo mesto srpske ekipe u ovoj disciplini. Na EP u Đeru je sa ekipom osvojio srebro vazdušnim pištoljem. Na Mediteranskim igrama se okitio zlatnim odličjem za pobedu vazdušnim pištoljem.

Zorana i Damir su zajedno, kao članovi miksa vazdušnim pištoljem osvojili četiri odličja na evropskim i svetskim takmičenjima u 2018. godini. Na šampionatu Starog kontinenta u Đeru su „pogodili“ srebro, a na turnirima Svetskog kupa dva srebra i bronzu, dok su na šampionatu planete bili četvrti. Na Mediteranskim igrama takmičenje mešovitih parova nije bilo u programu.

Zorana Arunović i Damir Mikec su i prošle godine proglašeni za najbolje strelce Srbije, dok je Jeleni Arunović, koja je minule godine dobila Majsku nagradu Sportskog saveza Srbije, ovo prvo proglašenje za najuspešnijeg trenera naše zemlje.

Najboljim pojedincima i klubovima će priznanja biti dodeljena na svečanosti u drugoj polovini januara kada će zvanično biti proglašeni najbolji strelci Srbije za 2018. u svim kategorijama.

Prvoplasirani na preliminarnim listama strelaca po oružju i kategoriji za 2018

Puška – seniori: Milutin Stefanović („Čika Mata“) , seniorke: Andrea Arsović (Partizan), juniori: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće), juniorke: Marija Malić (Jedinstvo, Stara Pazova), mlađi juniori: Đorđe Savić (Oko sokolovo), mlađe juniorke: Marija Malić (Jedinstvo), kadeti: Đorđe Savić (Oko sokolovo), kadetkinje: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće), pioniri: Strahinja Bojić (Mladost), pionirke: Anja Popović (SFS Borac).

Pištolj – seniori: Damir Mikec (Policajac), seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011), juniori: Petar Adamović (Smederevo), juniorke: Katarina Maricki („Živko Relić Zuc“/Novi Sad 1790), mlađi juniori: Uroš Ivanovski (Novi Sad 1790), mlađe juniorke: Katarina Maricki („Živko Relić Zuc“/Novi Sad 1790), kadeti: Zlatomir Marković (Zemun Centar), kadetkinje: Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter