0
Evropske lige

AKO VAN GAL TAKO KAŽE: Murinjov Junajted je dosadan, više volim Siti

Objavljeno: 11.12.17 u 23:33

Luj van Gal je ostavio očajan utisak kao trener Mančester Junajteda, ali ga to nije sprečilo da ovaj tim predvođen Žozeom Murinjom nazove „dosadnim“.

Ili bar „dosadnijim nego Junajted koji je on trenirao“.

– Radije bih gledao Siti nego Junajted. Potreban je kvalitet u ekipi, a Siti ima bolji tim, rekao je Van Gal u intervjuu koji je dao Miroru.

Nastavio je u sličnom tonu:

– Ako me pitate kako je bilo dok sam ja trenirao Junajted, reći ću vam da je to bila moja najbolja godina ikada, uzevši u obzir okolnosti pod kojima sam radio. Igrali smo sasvim dobar fudbal, ali takav fudbal nije cenjen u Engleskoj, dodao je Holanđanin, koji je ekipu odveo do trofeja FA kupa.

Onda je „opleo“ po Murinju:

– Pa ipak, ako pogledate sad kakav je Junajted, moram da zaključim da Murinja niko ne kritikuje, iako je fudbal mnogo dosadniji. Junajted igra defanzivno, a ja sam uvek „igrao“ ofanzivno. Dokaz je to što su protivnici uvek „parkirali autobus“. To ne rade sad jer Murinjo „igra“ defanzivno. Mada, on nije loš čovek, mislim da je saosećajan. Radili smo zajedno u Barseloni, bio mi je asistent. Više problema imam sa direktorom Edom Vudvardom, koji nikada nije pričao sa mnom, a sa mnom možete da pričate o svemu. Sa mojim iskustvom, znam sve nepisane zakone fudbala. Klub mora da se pripremi za budućnost, a Ed nije želeo da priča sa mnom.

Otkrio je i da je za otkaz saznao preko svoje žene:

– Čula je u liftu da neko od Vudvardove porodice kaže „Ovo će biti neprijatno za Eda“, dodao je Van Gal.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter