1
The Best Of

VREMEPLOV: Džerard će još dugo pamtiti Ronaldinja i fintu kojom ga je izbacio ‘iz voza’ (VIDEO)

Objavljeno: 25.11.16 u 23:15

Klizanje na ‘kori od banane’ protiv Čelsija za izgubljenu titulu možda je najteži momenat u karijeri, ali ‘izletanje sa stadiona’ protiv Brazila takođe će večno pamtiti.

Stiven Džerard juče je i definitivno odlučio da završi svoju slavnu fudbalsku karijeru i ‘kopačkama o klin’ rastuži mnoge ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu. Ipak je Stivi Dži obeležio dosadašnji tok 21. veka i trećeg milenijuma svojim majstorijama, golovima i pre svega liderskim i ljudskim kvalitetima.

VREMEPLOV: Jedan od najvećih preokreta u istoriji LŠ i epski gol Stivi Džija ispod čuvenog ‘Kopa’ (VIDEO)

Nije bilo puno slučajeva u karijeri da je neko ‘ponizio’ Džerarda, a da on to sam sebi nije uradio. Kao što je bio slučaj u sada već čuvenom meču protiv Čelsija kada se okliznuo, izgubio loptu u preopasnoj zoni, a ‘plavci’ to iskoristili i trijumfovali, ukravši Stivenu i Liverpulu toliko željeni trofej Premijer lige.

Nikada ga nije podigao.

No, bio je jedan slučaj u karijeri kada se našao na stubu srama i bio predmet raznih pošalica. Ako mu je za utehu, krivac je bio, ni manje ni više, nego verovatno najveći majstor fudbala svih vremena, barem kada se radi o tehnici sa loptom – Ronaldinjo de Asis Moreira.

VREMEPLOV: Čuveni Ronaldinjov potez, nejlepši koji je veliki Pjerluiđi Kolina ikada video! (VIDEO)

Nju je u svom punom sjaju osetio upravo Džerard u utakmici između Brazila i Engleske. Popularni ‘Zuba’ je ubacio u veću brzinu, krenuo punom parom napred, a Stivi Dži ga polako sustizao.

Kada se najmanje nadao, usledila je promena pravca i lopta kroz noge engleskog reprezentativca, koji je kao na skijama produžio dalje i od poremećaja ravnoteže pao na zemlju.

Mnogi su se dugo posle toga pitali koliko je Ronaldinjo ‘dobio u zatvoru za ovaj zločin’…

(Izvor: youtube / boromir)

VREMEPLOV: Kako je Stiven Džerard umalo okrenuo leđa i napustio svoj Liverpul!? (VIDEO)

0
0

1 Komentara

  1. Ljudskim kvalitetima? Tako sto je podrzao premijera Kamerona u napadu na FSS da se sto rigoroznije kazni. Tako sto ce jedan Englez da nas uci sta je rasizam. Pa zar jedan Rio Ferdinand da nas brani…a da mi sami nakon svega ovako ispracamo u penziju…Eee Srbijoooo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter