0
The Best Of

VREMEPLOV: Jedan od najvećih preokreta u istoriji LŠ i epski gol Stivi Džija ispod čuvenog ‘Kopa’ (VIDEO)

Objavljeno: 10.02.16 u 22:42

Da nije bilo ovog momenta, nikada ne bi došlo do legendarnog istanbulskog finala Lige šampiona.

Poslednje kolo grupne faze Lige šampiona, 8. decembar 2004. godine. Na Enfildu je gostovao Olimpijakos, a Liverpulu je bila potrebna pobeda i bolji međusobni skor kako bi eliminisao tim iz Pireja i plasirao se u narednu fazu elitnog takmičenja.

Liverpul veliki favorit, ali Olimpijakos sa Duškom Bajevićem na klupi, a ‘dirigentom’ Rivaldom na terenu nije došao na Enfild sa belom zastavom. Naprotiv, posle prvog poluvremena bez golova, vremešni Brazilac postiže gol iz slobodnog udarca i zadaje težak udarac domaćinu.

Činilo se da je pred družinom Rafe Beniteza nemoguć zadatak da odgovore sa tri gola, ali…

Prvo je rezervista Floran Sinama-Pongol izjednačio posle prodora Harija Kjuela po levoj strani. Zatim je još jedan igrač sa klupe Nil Mejlor, samo tri minuta po ulasku na teren postigao gol za 2:1 i potpuni haos na Enfildu. Liverpulu je trebao još samo jedan gol.

Stiven Džerard je pre ovog meča propustio sedam utakmica u Premijer ligi i tako rovit je ‘kidao’ svih 90 minuta u meču protiv Olimpijakosa. Ko je tada mogao da zna da će istorija biti ispisana…

Steven-Gerrard-Liverpool-Olympiakos-Champions_1256817

Četiri minuta pre kraja meča Džerard hvata fantastičan poluvolej ili ‘drop-kik’, kako vam volja, i sa oko 25 metara šalje topovski udarac u mrežu Nikopolidisa. Kako opisati atmosferu na ‘Kopu’, osim da sami čujete i pogledate:

(Izvor: youtube / Morten Lauritsen)

– Neopisiv osećaj prostrujao je kroz moje telo. Povuklo me je da krenem ka ‘Kopu’. Je*** sudiju, pomislio sam, ulećem pravo tamo! – napisao je nekoliko godina kasnije Džerard u svojoj autobiografiji.

– Momenat u kom je gol postignut i sve ono što nam je trebalo da se plasiramo dalje, tek u svlačionici sam shvatio koliko je doprineo da napredujemo kao tim. Ali tek nekoliko meseci kasnije posle finala u Istanbulu i kada sam se osvrnuo na put do osvajanja Lige šampiona 2005. godine, shvatio sam koliko je gol protiv Olimpijakosa uistinu bio veliki – ocenio je tada Stivi Dži.

(Izvor: youtube / herz)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter