0
Vremeplov

VREMEPLOV: Kako je Stiven Džerard umalo okrenuo leđa i napustio svoj Liverpul!? (VIDEO)

Objavljeno: 18.09.15 u 15:07

Legendarni fudbaler tima sa Enfilda, imao je teških momenata u karijeri, te se pamti 2004. godina, kada je želeo da ode iz kluba.

Za Liverpul je debitovao 29. november 1998. Kapitensku traku zadužio je 2003. a već sledeće godine želeo je da napusti klub, jer nije bio zadovoljan napretkom sa „Redsima“ , pa se u leto 2004. godine ozbiljno okrenuo ponudi od 20 miliona funti, vlasnika Čelsija, Romana Abramoviča. Međutim, klub je odbio ponudu.

Nekoliko meseci kasnije Rus je odlučio da poveća cifru, te je ona iznosila 32 miliona funti.

Stiven Džerard je predsedniku kluba podneo zahtev da bude stavljen na transfer listu, kako bi povećao šansu da se što lakše nađe na Stamford Bridžu. Ali ipak, do realizacije transfera nije došlo.

Jedan od glavnih razloga tome? Uprkos tvrdnjama da su on i njegova porodica počeli da dobijaju pretnje smrću. Glavni razlog zbog kojeg je Stiven Džerard ostao na Enfildu bio je njegov otac, koji ga je kao sedmogidišnjaka doveo u Liverpulovu fudbalsku školu.

Otac mu je rekao: „Pogledaj se u ogledalo, ti si heroj ovde, zar ćeš stvarno okrenuti leđa svom klubu?“

Stiven Džerard je odmah sledeće godine osvojio Ligu šampiona sa Liverpulom, ostalo je istorija. Postao je simbol tima i najveća legenda sa Enfilda. 

https://www.youtube.com/watch?v=mnMhtmH904Y

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter