0
The Best Of

VREMEPLOV: Davids je nokautirao golmana volejem sa 35 metara, a Snajder postigao gol karijere (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.16 u 23:55

Mnogi za ovaj volej Edgara Davidsa kažu da je estetski najlepši šut koji je ikada izveden, ali šta tek reći za golčinu Veslija Snajdera samo par sekundi kasnije.

Bio je 18. mart 2007. godine kada se na ‘Filips’ stadionu u Ajndhovenu igrao veliki holandski derbi između PSV-a i amsterdamskog Ajaksa. Dueli ova dva tima uvek su nepredvidljivi i trenutna forma ili položaj na tabeli ne predstavlja preveliku prednost, kao što je slučaj sa mnogim evropskim derbijima širom ‘Starog kontinenta’.

Tako je bilo i u ovom duelu, jer je PSV bio ubedljivo prvoplasiran na tabeli holandske Erdevizije, najviše zbog silovitog starta sezone i nešto lošijeg početka njegovih rivala za titulu. Kasnije je PSV ispustio veliku prednost i u ‘foto-finišu’ zbog gol-razlike slavio titulu.

VREMEPLOV: Dan kada je Edgar Davids postigao prvi gol u dresu ‘lala’ i rasplakao celu Jugoslaviju (VIDEO)

No, tog dana u Ajndhoven je stigao Ajaks i u stilu kaznene ekspedicije do nogu potukao lidera šampionata. Pukla je ‘petarda’ usled pobede ‘kopljanika’ od čak 5:1, a ‘hajlajt’ tog meča, kao i čitave sezone bila je situacija iz sredine prvog poluvremena.

Prvo je posle jedne izbijene lopte iz kaznenog prostora PSV-a, legendarni Edgar Davids uhvatio prelep volej levom nogom sa gotovo 35 metara udaljenosti i poslao neverovatan šut ka golu Eurelija Gomeza. U impresivnom luku i sa pune efea, lopta je udarila u stativu i odbila se pravo u glavu Gomeza, patosiravši ga na travu.

VREMEPLOV: Kako su Inzagi, Bekam i Davids ‘opelješili’ glavnog sudiju? (VIDEO)

Usledila je kraća pauza i brzo ustajanje sa zemlje uz osmeh čuvara mreže PSV-a, ali već posle nekoliko sekundi osmeh je munjevito nestao.

Izveden je korner, ponovo odbijena lopta, ovog puta na desnu stranu, gde ju je sačekao Vesli Snajder. Iz prijema je izbacio svog čuvara, a onda levom nogom poslao teledirigovanu loptu gotovo u rašlje gola Gomeza za, vrlo verovatno, gol njegove karijere.

(Izvor: youtube / Don King)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter