0
The Best Of

VREMEPLOV: Isti golman je čak tri puta tresao mrežu Juventusa u Ligi šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 07.05.16 u 23:58

I to sa tri različita kluba! Da, zaista neverovatno.

Do nedavno aktivni nemački golman Hans-Jerg But ostaće upisan u analima najelitnijeg evropskog takmičenja, i vrlo je moguće da će svoj rekord sačuvati u mnogim godinama i decenijama koje nam predstoje.

Čuvar mreže koji je ponikao u Oldenburgu, svoj prvi veliki ugovor dobio je u Hamburgeru za koji je branio od 1997. do 2001. godine. Učestvovao je u značajnim uspesima tog kluba, a 13. septembra 2000. godine je nagovestio šta ljubitelji fudbala u Evropi mogu očekivati od njega.

VREMEPLOV: Od četiri rekordna poraza na EP, u čak dva je ‘stradala’ naša reprezentacija (VIDEO)

Tog dana je u utakmici grupe E Lige šampiona protiv torinskog Juventusa postigao gol iz jedanaesterca rutinski savladavši svog kolegu Edvina van der Sara na suprotnoj strani.

Taj meč ostaće upamćen po kiši golova, jer se po četiri puta lopta našla u obe mreže.

(Izvor: youtube / Madmac8484)

Dve godine kasnije, 12. marta, Hans-Jerg But bio je član Bajera iz Leverkuzena, a rival u četvrtfinalu Lige šampiona ponovo mu je bio Juventus.

Već u prvom poluvremenu sviran je penal za domaćina, a loptu je, pogađate, uzeo But i mirnom završnicom sa 11 metara savladao mladog Đanluiđija Bufona.

Bajer je kasnije otišao u finale, gde je poražen posle produžetka od Reala iz Madrida.

(Izvor: youtube / suporter fc)

Par godina kasnije, junak naše priče doživeo je krunu svoje karijere kada je stao na gol Bajerna iz Minhena. Izgleda da mu je ‘Stara dama’ iz Torina predodređena, tako je sudbina 8. decembra 2009. godine dovela Buta u Torino, na megdan Juventusu u grupnoj fazi Lige šampiona.

Juve je poveo preko Trezegea, a onda je u 30. minutu dosuđena najstroža kazna u korist minhenskog tima. Već znate i sami, loptu na ‘belu tačku’ namešta Hans-Jerg But ponovo i šalje Bufona u suprotnu stranu za het-trik protiv Juventusa u mečevima Lige šampiona.

Tim golom, But je pokrenuo rapsodiju Bavaraca, koji su taj meč na kraju dobili sa 4:1.

(Izvor: youtube / The67Masoud)

Kuriozitet je da je kod sva tri penala Nemac šutirao u istu, levu stranu, ne preterano snažno.

VREMEPLOV: Sudije su Zvezdi priznale nepostojeći gol, Subašić postigao evrogol, ali su Kiprani otišli dalje (VIDEO) (FOTOGALERIJA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter