0
The Best Of

Sport Fudbal Soccer UEFA League Liga Kvalifikacije Crvena Zvezda Red Star Apoel Nikozija Kipar Beograd Srbija 28.8.2008. (credit image © : Pedja Milosavljevic / STARSPORT )

VREMEPLOV: Sudije su Zvezdi priznale nepostojeći gol, Subašić postigao evrogol, ali su Kiprani otišli dalje (VIDEO) (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 05.05.16 u 23:55

Crvena zvezda u poslednjih desetak godina se nije istakla dobrim igrama u Evropi, a jedan od mečeva koji se pamti, ali ne po dobrom, odigran je augusta 2008. godine.

Bila je to poslednja runda kvalifikacija za Ligu Evrope kada je Crvena zvezda posle 2:2 na Kipru dočekala APOEL na Marakani i svi su očekivali evropsku jesen. Ipak, taj meč obeležile su neverovatne stvari, kako preokreti, tako evrogolovi, pa čak i oni nepostojeći.

Kiparni su u Beograd došli da naprave podvig i u tome su uspeli. Pred više od 30 hiljada gledalaca APOEL je sa Zvezdom u Beogradu igrao 3:3 posle produžetaka, a heroj tima iz Nikozije bio je Srbin, koji će nedugo zatim presuditi i Partizanu.

Meč je počeo šokantno za crveno-bele. Tačnije drugo poluvreme, pošto je prvo završeno 0:0. Igrao se 53. minut kada je Kosovski sjajno probio i savladao loše postavljenog Radivojevića za 0:1. Potpuni muk je usledio u 56. minutu kada je Pinto postigao gol za 0:2. Crvena zvezda je bila na ivici ambisa.

Fudbal, kvalifikacije UEFA CUP, season 2008/09.Crvena Zvezda Vs. Apoel.Branimir Subasic, left, scores.Beograd, 29.08.2008..foto: Srdjan Stevanovic
Fudbal, kvalifikacije UEFA CUP, season 2008/09.Crvena Zvezda Vs. Apoel.Branimir Subasic, left, scores.Beograd, 29.08.2008..foto: Srdjan Stevanovic

A, onda su usledila tri minuta Zvezdine slave. U 76. minutu Subašić je postigao evrogol kakav se ne pamti na našem najvećem stadionu. Reprezentativac Azerbejdžana je makazicama savladao Kiotisa za 1:2. Samo tri minuta kasnije Milijaš je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila prečku, odbila se o zemlju, a pomoćni sudija je video gol. Zvezda je izjednačila na 2:2, iako se na usporenom snimku videlo da lopta nije prešla gol crtu. Bio je to prvi put da su inostrane sudije „pomogle“ nekom srpskom timu. Meč je usled identičnog rezultata kao na Kipru otišao u produžetke.

U njima je sve krenulo po dobrom za Crvenu zvezdu. Golman Kiprana, Kiotis je u 100. minutu zaradio crveni karton. Svega 11 minuta kasnije sviran je penal za crveno-bele, a siguran izvođač za 3:2 bio je Milijaš. Nažalost, u 116. minutu usledio je šok. Brza kontra Kiprana, lopta u peterac, a tamo se najbolje snašao bivši napadač Smedereva i Partizana, Mirosavljević i poravnao na 3:3 i odveo APOEL u prvu rundu Lige Evrope, gde se nije proslavio u dvomeču sa Šalkeom.

Bila je to era Crvene zvezde sa jednim od najneuspešnijih trenera koji su bili na Marakani, Zdeneka Zemana koji je ubrzo dobio otkaz.

(Izvor: YouTube/markodr007)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – APOEL 3:3 (0:0) prvi meč – 2:2

Stadion: Crvene zvezde. Sudija: Hulijan Rodrigez (Španija).

CRVENA ZVEZDA: Radivojević, Ninkov, Tomović, Gaj, Marković, Bogdanović, Milijaš, Tričkovski, Koroman (Jaković), Burzanović (Perović), Edgar (Subašić).
APOEL: Kiotis, Florea, Hrisotu, Zevlakov (Mirosavljević), Prusaitedes, Sežiri, Paukista (Pinto), Kosovski, Hristomos (Morfis), Moraiš, Haralambidis.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter