0
Evropske lige

VREMEPLOV: Dan kada je svet upoznao Fergusonovog ‘keca iz rukava’ (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.16 u 23:57

Tada sedamnaestogodišnji italijanski napadač ušao je u istoriju Mančester junajteda kao jedan od najmlađih igrača koji je postigao gol za „crvena đavole“.

Makeda je svoj prvi gol za Mančester junajted postigao pre sedam godina protiv Aston Vile.

Lepo i sunčano vreme bilo je tog subotnjeg popodneva, petog dana aprila 2009. godine u Mančesteru. Igrala se jedna od ključnih utakmica za Junajted u trci za tiulu za koju se se borili sa Liverpulom i Čelsijem. Meč na „Old Trafordu“ bio je jedan od zanimljivijih te sezone.

Meč je počeo odlično za domaćina. Posle, moglo bi se reći, početničke greške Džejmsa Milnera i golmana Vile, Breda Fridela. Milner je nogom vratio loptu do američkog golmana koji ju je uvhatio u ruke, a sudija dosudio indirektni udarac za Junajted. Kaznu je izveo Kristijano Ronaldo i bio precizan u 14. minutu.

Posle pola sata igre, Norvežanin Džon Kerju dovodi goste do izjednačenja. Do kraja prvog dela igre obe ekipe su imale su izgledne šanse za pogodak, ali su Milner i Gigs bili neprecizni.

58. minut igre, Aston Vila preokreće rezultat i dolazi do vođstva golom Agbonlahora. Tri minuta kasnije, tada mladi italijanski napadač i biser omladinske škole Mančester junajteda, debituje za prvi tim. Aleks Ferguson se odlučio da Makeda uđe u igru umesto Nanija.

Mnačester je imao terensku inicijativu, međutim, odbrana gostiju odlično je odoleva. Ipak, u 80. minutu Kristijano Ronaldo, nakon dobre pas igre fudbalera „crvenoh đavola“, donosi izjednačenje i uvodi meč u neizvesnu završnicu.

Onda je na scenu stupio Federiko Makeda. Igrao se treći minut nadoknade drugog poluvremena kada je Rajan Gigs uposlio Italijana na ivici šesnaesterca. Makeda je izuzetnim potezom „okrenuo“ beka Aston Vile Luka Janga i plasirao loptu u donji levi ugao gola Breda Fridela.

(izvor: youtube/Amine MOUTI)

Mančester junajted je na kraju sezone osvojio titulu prvaka Premijer lige sa 90 osvojenih bodova, odnosno četiri više od drugoplasiranog Liverpula.

(izvor: youtube/WAZZATV)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter