0
Ostali sportovi

RODIĆ ODREDIO SASTAV ZA EP I EI: Dragosavljević ipak brani evropsko zlato!

Objavljeno: 14.04.15 u 17:28

Posle uspešno održanog prvog Nacionalnog izbornog takmičenja za sastav seniorske reprezentacije u kajaku i kanuu na mirnim vodama proteklog vikenda na Adi Ciganliji, selektor svih selekcija Kajakaškog saveza Srbije, Miroslav Rodić, u konsultacijama sa sportskim direktorom Miroslavom Aleksićem, ali i samim takmičarima i njihovim trenerima, sastavio je spisak reprezentacije po disciplinama za tim sa kojim će putovati na Prvenstvo Evrope u Račicama (od 01. do 03. maja) i Evropske igre u Bakuu  (kajakaška takmičenja održavaju se od 14. do 16. juna).

 Mesta u nacionalnom timu određivana su na osnovu rezultata ostvarenih na Nacionalnom izbornom takmičenju, a u konačnom sastavu tima ima nekoliko neznatnih promena u odnosu na rezultate takmičenja. U kajaku jednosedu na 200 metara takmičiće se aktuelni prvak Evrope u toj disciplini, Marko Dragosavljević, u kajaku dvosedu na 500 metara umesto Boltića i Torubarova, nastupaće Holpert i Terzić, dok će se Starović i Benedek-Ružičić takmičiti i u kajaku dvosedu na 1000 metara.

 – Iako je na Izbornom takmičenju zauzeo treće mesto, Dragosavljević će u Račicama braniti titulu prvaka jer su dvojica prvoplasiranih, Marko Novaković i Nebojša Grujić odlučili da se koncentrišu samo na dvosed na 200 metara u kojem su aktuelni prvaci sveta. Ista situacija je i sa promenom u dosedu na 500 metara. Boltić i Torubarov su odlučili da se koncentrišu na dvosed i četverosed na 1000 metara, pa će kao drugoplasirani na Izbornom takmičenju, u Račicama na 500 metara nastupiti Holpert i Terzić. Kod devojaka je drugačija situacija. Milica i Dalma su ostvarile odličan rezultat na 500 metara, a u Račicama će nastupiti i na 1000 metara kako bi se dodatno uveslale s obzirom da nemaju dovoljno takmičarskih trka zajedno. Međutim, i bez obzira na to, očekujem da će i u toj disciplini napraviti dobar rezultat- objasnio je selektor svih kategorija Miroslav Rodić.

Konačan spisak putnika za Račice i Baku po disciplinama:

muškarci

K1-200 Marko Dragosavljević

K2-200 Nebojša Grujić i Marko Novaković

K1-500 Dejan Pajić

K2-500 Ervin Holpert i Dejan Terzić

K1-1000 Dejan Paijć

K2-1000 Simo Boltić i Vladimir Torubarov

K4-1000 Simo Boltić, Vladimir Torubarov, Ervin Holpert i Dejan Terzić

K1-5000 Marko Tomićević

C-1 1000 Strahinja Mladežić

žene

K1-200 Nikolina Moldovan

K2-200 Nikolina Moldovan i Olivera Moldovan

K1-500 Nikolina Moldovan

K2-500 Milica Starović i Dalma Benedek-Ružičić

K2-1000 Milica Starović i Dalma Benedek-Ružičić

Podsetite se plasmana prvog i drugog dana nacionalnog izbornog takmičenja.

hotsport.rs       

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter