0
Ostali sportovi

Foto:KSS

NACIONALNO IZBORNO TAKMIČENJE: Novaković u foto-finišu brži od Grujića i Dragosavljevića

Objavljeno: 11.04.15 u 21:46

Drugog dana Nacionalnog izbornog takmičenja za sastav seniorskog tima za Prvenstvo Evrope (Račice, Češka) i Evropske igre (Baku, Azerbejdžan), veslano je deset finalnih trka.

U veoma uzbudljivoj trci u kajaku jednosedu na 200 metara, čiji je konačan plasman odlučio foto-finiš, ubedljivo je pobedio Marko Novaković, ispred partnera u dvosedu, Nebojše Grujića i aktuelnog prvaka Evrope, Marka Dragosavljevića. Novaković i Grujić osigurali su i mesto u disciplini K2-200 u kojoj su prošle godine trijumfovali na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Mesto u nacionalnom timu obezbedila je Nikolina Moldovan u disciplini K1 na 200, u kojoj je prošle godine uzela medalju na SP, i 500m, ali i u disciplini K2-200 u čamcu sa Oliverom Moldovan.

U dvosedu na 500 metara trijumfovale su Milica Starović i Dalma Benedek-Ružičić, pobedivši u finalu sestre Moldovan. U istoj disciplini u muškoj konkurenciji mesto u timu obezbedili su Simo Boltić i Vladimir Torubarov, koji su prvog dana osvojili i mesto u timu u disciplini K2-1000. Boltić i Torubarov u reprezentaciji Srbije obezbedili su i mesto u kajaku četverosedu, zajedno sa Ervinom Holpertom i Dejanom Terzićem.

U K1-500 u muškoj konkurenciji, mesto u reprezentaciji, pobedom u finalu, obezbedio je Dejan Pajić, koji je prvog dana osigurao mesto u nacionalnom timu i na dvostruko dužoj deonici.

U kanuu jednokleku na 200 metara ubedljivo je pobedila Krasimira Stojčeva, ispred Nikoline Mijušković i Nikoline Milić.

Prvog dana, mesto u nacionalnom timu obezbedio je i Strahinja Mladežić u C1-1000,

Selektor reprezentacije Srbije, Miroslav Rodić veoma je zadovoljan postignutim rezultatima na Nacionalnom izbornom takmičenju proteklog vikenda na Adi Ciganliji.

– Prezadovoljan sam onim što su takmičari pokazali ovako rano u sezoni. U nekoliko disciplina pobednika je odlučila neizvesna borba, što mene kao selektora raduje jer ono što smo videli u prethodna dva dana samo potvrđuje da se kajak iz godine u godinu u Srbiji sve više razvija. Kandidati koji su izborili svoje mesto u reprezentaciji sada imaju vremena da do početka Evropskog prvenstva izbruse formu. Najveći deo reprezentativaca i disciplina u kojima će se takmičiti je poznat, međutim s obzirom da u nekim disciplinama postoje dileme, sada slede konsultacije sa samim takmičarima, ali i trenerima i sportskim direktorom Miroslavom Aleksićem, a konačan spisak putnika za Račice i Baku biće poznat u utorak – zaključio je Rodić.

Prvenstvo Evrope za seniore održava se u Račicama u Českoj od 01. do 03. maja, dok su kajakaška takmičenja na Evropskim igrama u Bakuu od 14. do 16. juna.

REZULTATI drugog dana Nacionalnog izbornog takmičenja za seniorsku reprezentaciju
K1-500 seniorke
1 NIKOLINA MOLDOVAN
2 Dalma Benedek-Ruzičić
3 Kristina Bedeč

K1-500 seniori
1 DEJAN PAJIĆ
2 Marko Tomićević
3 Nemanja Stanivuković

K4-1000 seniori
1 HOLPERT, TERZIĆ, BOLTIĆ, TORUBAROV
2 Vekić, Mitjev, Zorić, Hančovski

K2-500 seniorke
1 MILICA STAROVIĆ, DALMA BENEDEK-RUŽIČIĆ
2 O. Moldovan, N. Moldovan
Dns Rodic, Trkulja

K2-500 seniori
1 VLADIMIR TORUBAROV, SIMO BOLTIĆ
2 D. Terzić, E. Holpert
3 L. Karanović, M. Dragosavljević

C1-200
1 KRASIMIRA STOIČEVA
2 Nikolina Mijuković
3 Nikolina Milić

K1-200 seniorke
1 NIKOLINA MOLDOVAN
2 Milica Starović
3 Sandra Polovina

K1-200 seniori
1 MARKO NOVAKOVIĆ
2 Nebojša Grujić
3 Marko Dragosavljević

K2-200 seniorke
1 MOLDOVAN O., MOLDOVAN N.
2 M. Starović, D. Benedek-Ružičić
3 Trklja, Džombeta

K2-200 seniori
1 M. NOVAKOVIĆ, N. GRUJIĆ
2 V. Torubarov, S. Boltić
3 L. Karanović, M. Dragosavljević

Podsetite se i rezultata od prvog dana.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter