0
Evroliga

TOP 10 EVROLIGAŠKIH POJAČANJA: Dva Srbina su našla mesto na ovoj listi!

Objavljeno: 01.10.14 u 17:51

Evroligaška sezona počinje za tri nedelje, pa je specijalizovani košarkaški sajt Jurohups napravio listu prvih deset najzvučnijih pojačanja. Moskovski CSKA i Fenerbahče Ulker izdvojili su se kao najdominantnije ekipe, a među deset najzvučnijih pojačanja nalaze se i dvojica srpskih reprezentativaca, košarkaš moskovskog CSKA Miloš Teodosić, i Bogdan Bogdanović, novi član Fenerbahčea.

Evroliga

Rusi se nisu odrekli Tea i napravili su pravi potez. Moskovljani su u polufinalu EL poraženi od Makabija sa 68:67, a kasnije izgubili i od Barselone u meču za treće mesto sa 93:78 . Treću godinu za redom ostali su praznih ruku na završnom turniru, a bili su jedni od glavnih favorita za titulu. Smatralo se da bi ceh mogao da plati Miloš Teodosić. Fenerbahče Ulker je čekao Srbina, međutim, CSKA je odlučio da ga zadrži i da mu povišicu. Mnogi to tada nisu razumeli, ali posle Mundobasketa je svima jasno da je najbolji evropski plejmejker – prenosi Sportal.rs.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Evroligina ‘Zvezda u usponu’ za prošlu sezonu, Bogdan Bogdanović ovog leta je iz Partizana prešao u Fenerbahče Ulker. Očekuje se da će Bogdan još da napreduje pod palicom trofejnog srpskog stručnjaka Željka Obradovića i da ima još mnogo štošta da uradu u evropskoj košarci, pre nego što se oproba u NBA. Trebalo bu da doprinese da se turski tim vrati na fajnal-for..

Bogdan-Bogdanovic-Fenerbahce

Ime ovog igrača sev toliko spominjalo ovog leta… Doskorašnji igrač Cibone, Dario Šarić, koji važi za najvećeg talenta u Evropi, završio je kod bivšeg selektora nacionalnog tima Srbije, trofejnog stratega Dušana Ivkovića . Hrvat poseduje neverovatan potencijal i već je deo planova Filadelfije Sikers. Kao igrač Efesa će prvi put će biti prisutan na velikoj košarkaškoj sceni.

TOP deset pojačanja Evrolige čine:

1. Nando de Kolo (CSKA Moskva)

2. Miloš Teodosić (CSKA Moskva)

3. Kejt Langford (Uniks)

4. Endrju Gudelok (Fenerbahče)

5. Dario Šarić (Anadolu Efes)

6. Bogdan Bogdanović (Fenerbahče)

7. Andres Noćioni (Real Madrid)

8. Stefan Lazme (Anadolu Efes)

9. Džeremi Pargo (Makabi Tel Aviv)

10. Džastin Doelman (Barselona)

Među prvih 10 nema izuzetno kvalitetnih igrača, koje bi vredelo pomenuti: Gustavo Ajon (Real Madrid), Riki Hikman (Fenerbahče Ulker ), Linas Kleiza ( EA7 Milano), Nenad Krstić (Anadolu Efes), Jan Veseli (Fenerbahče Ulker), Tornike Šengelia (Laboral Kuća), Stratos Perperoglu (Anadolu Efes), Tibor Pleis (Barselona).

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter