0
Fudbal

SP: Noć fantastičnog Benzeme, petarda Francuza (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.14 u 22:55

Fudbalska reprezentacija Francuske demolirala je Švajcarsku sa 5:2 (3:0) u derbiju E grupe na Svetskom prvenstvu i osigurala je prvo mesto u E grupi pred početak drugog kruga. Magičnu noć je imao Karim Benzema.

benzema

Bila je to igra mačke i miša. Francuzi su bili mnogo bolji protivnik što i sam rezultat govori. „Galski petlovi“ su mrežu Švajcarske načeli u 17. minutu prelepim golom glavom Žirua, da bi već u sledećem napadu udvostručili prednost pogotkom Mautidija.

Mogla je Francuska do 3:0 u 32. minutu, ali je šut Benzeme sa penala odbrani Benaljo.  Ipak, u 40. minutu četa Didijea Dešampa je postigla treći gol posle  kontre iz udžbenika i rutinske egzekucije Valbuene.

I u drugom poluvremenu je Francuska nastavila da kidiše ka golu Švajcarske, a da će zemlja „mleka i čokolade“ doživeti debakl bilo je jasno kada su u 67. i 73. minutu Benzema i Sisoko doneli svom timu prednost 5:0.

Uspela je Švajcarska pred kraj da koliko toliko ublaži poraz i pogocima Džemailija i Džake u 81. i 87. minutu postavi konačnih 2:5 u korist Francuske, koja se ovom pobedom kao prvoplasirana u E grupi plasirala u drugu rundu Svetskog prvenstva u Brazilu.

Tok susreta:

90+3 – Sudija je odsvirao kraj meča.

90′- Predivna akcija Francuza, koju je u gol pretvorio Benzema, ali je pomoćni sudija pogodak poništio zbog ofsajda.

87′- GOOOOOOOOOOOOOL- Švajcarska se kasno probudila. Dobar napad je krenuo iz veznog reda, Džaka je izbegao ofsajd zamku i u situaciji jedan na jedan sa golmanom bio precizan za 2:5.

86′- Pokušaj Šaćirija sa 30 metara, ali je Ljoris opet odlično intervenisao.

81′- GOOOOOOOOOOOOL- Uspela je Švajcarska da postigne počasni pogodak. Sa nekih 25 metara Džemaili je izveo slobodan udarac, lopta je prošla kroz živi zid i prevarila do tada sigurnog Ljorisa.


76′- 
Veliku šansu je propustio Benzema. Napadač Reala iz Madrida je šutirao sa nekih pet metara, ali je golman Benaljo sprečio loptu da šesti put završi u njegovoj mreži.


73′- GOOOOOOOOOOOOOOOL-
Dobru akciju Francuza u gol je pretvorio Sisoko. Francuska vodi sa 5:0, a Benzema je upisao svoju drugu asistenciju.

67′ – GOOOOOOOOOOOOOOOL- Tek što je ušao u igru Pogba je fenomenalno asistirao Benzemi, a ovaj treći put na Mondijalu zatresao mrežu protivnika – 4:0.

66′- Izmena Pogba ulazi u igru umesto Žirua.

55′– Pokuašj Šaćirija sa 30 metara, ali bez veće opasnosti po gol Francuske.

45- Sudija Kujpers svirakraj prvog poluvremena

40′-  GOOOOOOOOOOOOOO- Rapsodija na terenu fudbalera Francuske, koji sada vode sa 3:0. Bio je to fantastičan kontranapad iz tri poteza, Varan za Žirua, ovaj u peterac gde se na pravom mestu našao Valbuena.


32′ –
Đuru je oborio Benzemu u kaznenom prostoru, a sudija Kujpers se nije mnogo dvoumio i pokazao je na „belu tačku“. Benzemin udarac sa jedanaest metara je odbranio Benaljo, a pravi šok je usledio kada je Kabaj iz odbitka nesmetan sa pet metara pogodio prečku, što je možda i romašaj ovog Svetskog prvenstva.

30′- Najopasnija je to bila šansa za Švajcarsku. Mehmedi je šutirao sa nekih 22 metra, Ljoris kratko odbio, a Šaćiri sa nekih sedam metara promašio prazan gol.


27′-
Opasan napad Švajcarske, Džaka je uspeo da savlada Ljorisa, ali je pomoćni sudija poništio gol zbog ofsajda. Ostaje 2:0 za Francusku.


18′- GOOOOOOOOOOOOOOL-
Još se Švajcarci nisu oporavili od primljenog gola, a već je usledio drugi. Brza konta Francuza, Benzema je dodao loptu Matuidiju, a ovaj spretno u situaciji jedan na jedan savladao Benalja.


17′- GOOOOOOOOOOOOOOOL –
Korenr za Francuze sa desne strane, odlično je centrirao Valbuena, najviši u skoku je bio Žiru i udarcem glavom je skinuo paučinu sa gola golmana Švajcarske.


8′-
Prva izmena na utakmici. Štoper Švajcarske Fon Bergen morao je zbog povrede oka da napusti teren i umesto njega je ušao Senderos.

6′-
Solo akcija Karima Benzeme i šut sa nekih 18 metara, koji je završio pored gola.

Švajcarska – Francuska 2:5 (0:3)

Strelci:
Džemaili 81, Džaka 87 – Žiru 17, Mautidi 18, Valbuena 40, Benzema 67,Sisoko 73.

ŠVAJCARSKA: Benaljo, Lihtštajner, Djuru, Fon Begen, Cigler, Lang, Barneta, Ilner, Džaka, Behrami, Seferović.
FRANCUSKA: Ljoris, Debuši, Sako, Varan, Evra, Mautuidi, Kabaj, Sisoko, Valbuena, Benzema, Žiru.

Dve reprezentacije su do sada odigrale 36 utakmica od čega je Francuska trijumfovala 15 puta, Švajcarska 12, a devet susreta je završeno nerešenim  rezultatom. Prethodne tri utakmice završene su remijem, a poslednji put su dve selekcije koplja ukrstila juna 2006. godine i bilo je 0:0.

„Galski“ petlovi u utakmicu ulaze posle pobede u prvom kolu od 3:0 protiv Hondurasa, dok je Švajcarska u zadnjim sekundama porazila Ekvador sa 2:1.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter