0
Fudbal

Švajcarci slavili posle preokreta (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.14 u 19:58

Četvrtog dana Svetskog prvenstva u Brazilu na progarmu su dve utakmice u grupi E. Prva utakmica, između Švajcarske i Ekvadora, lako bi mogla da bude odlučujuća za plasman ove dve selekcije u osminu finala. Iako se očekivao X, promena rezultata došla je u poslednjim trenucima meča – na kraju 2:1 za Švajcarce.

U nadoknadi je Švajcarce u vođstvo doveo Serafimović. Pobeda je potpuno zaslužena, jer su bili daleko bolji tim u drugomm poluvremenu u kojem su i došli do preokreta. Najpre je Mehmedi izjednačio posle odmora, a i poništen im je jedan gol. Za „goste“ je prezican bio Ener Valensija.

FSvajcarska

Švajcarci su u kvalifikacijama za najveću planetarnu smotru pokazali da imaju kvalitet, ali ne trba unapred otpisivati Ekvador. Uostalom, u generalnoj probi protiv Engleske pokazao je da ima dobar tim.

Ekvador

Uvodni minuti meča pripali su Ekvadoru. Posle nekih desetak minuta igre Švajcarska je uspostavila ravnotežu. Međutim, u 22. minutu su Ekvadorci poveli, golom Enera Valensije. Ajovi je odlično izveo prekid, a Valensija se odlično snašao u protivničkom petercu. Pogodak je dao krila domaćinu na ovom meču.

Švajcarci su u drugo poluvreme krenuli na sve ili ništa. Izborili su korner, a već posle dva minuta igre rezultat je poravnat. Tek što je ušao u igru, Admir Mehmedi je anulirao prednost Ekvadora. Napadali su Švajcvarci, ali se rezultat nije menjao. U nadoknadi vremena Ekvador propušta šansu, domaćin je krenuo u napad i usledila je kazna. Seferović je u 93. minutu postigao gol za pobedu, verovatno i gol za prolazak u drugi krug takmičenja.

e

Selektori Hicfeld i Rueda odlučili su se za sledeće startne postave u ovom meču, koji se igra na Nacionalnom stadionu u Braziliji:

ŠVAJCARSKA (4-2-3-1): Benaljo – Lihtštajer, Đuru, Fon Bergen, Rodrigez – Inler, Džaka – Šaćiri, Behrami, Štoker – Drmić.

EKVADOR (4-4-2): Domingez – Paredes, Erazo, Guagua, Ajovi – Valensija, Gruezo, Noboa, Montero – Valensija, Kasiedo.

U drugom meču grupe E sastaju se Francuska i Honduras (21.00).

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter