0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Radonjić: Nismo bili dovoljno pametni (VIDEO)

Objavljeno: 19.06.14 u 23:48

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle poraza od Partizana da je njegov tim previše grešio u želji da napravi novi „brejk“ protiv večitog rivala.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Dobro smo krenuli meč, ali taj interval nismo iskoristili i dođemo do veće prednosti. Dali smo Partizanu šansu da se vrati i stekne prednost. Šutirali su izvanredno za tri poena. Bilo je potrebno da u drugom delu budemo mnogo konkretniji. Odbrana je na startu bila odlična, ali nismo iskoristili dobre pozicije na šutu. Sve je ukazivalo da možemo da preokrenemo, ali nismo bili dovoljno pametni da iskoristimo šanse“, rekao je Radonjić, a prenosi agencija Tanjug.

On je dodao da Ivan Radenović ima težu povredu.

„Nije bio spreman za večeras. Videćemo sutra kakva će da bude situacija”, dodao je Radonjić.

Košarkaš crveno-belih Luka Mitrović ocenio je da je njegova ekipa propustila šansu da napravi preokret u više navrata na večerašnjem meču.

„Čudan ambijent za finale. Mi smo u prvih 12, 13 minuta pokazali reakciju u odnosu na prošli meč. U tim trenucima nismo pravili pametne poteze, dozvolili smo im da se vrate i odlepe. U drugom poluvremnu, takođe, mogli smo da se vratimo, ali brzopletim rešenjima opet smo im dozvolili da se odlepe. Moramo što pre da zaboravimo ovaj meč i produžimo seriju na pet utakmica“, rekao je Mitrović.

On je dodao da ekipa ima snage da napravi preokret u nastavku serije.

„Još maksimalno dva meča do kraja. Nema izbora, moramo da nađemo snage i pokušamo da slavimo“, zaključio je on.

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da i dalje veruje da njegov tim može da osvoji titulu prvaka Srbije, iako Partizan vodi sa 2:1 u finalu plej-ofa i na korak je od odbrane trofeja.

„Ružan je osećaj posle poraza, ali ništa nije gotovo. Zaslužena pobeda Partizana, iako smo propustili nekoliko prilika da se vratimo u meč. Šanse još uvek postoje iako smo pod velikom pritiskom. Verujem u pobedu u petom meču“, rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

On je dodao da je ključ pobede u narednom meču strpljiva i pametna igra u napadu.

„Žao mi je što nismo uspeli da dobijemo ovaj meč. Bili smo brzopleti u napadu, ali uprkos tom, mislim da sve zavisi od nas“, poručio je Simonović.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je centar Boban Marjanović, kojio je meč zavešio sa 22 poena.

„Napravili smo dosta gluposti i nismo uspeli da se vartimo. Šanse još uvek postoje, moramo da se fokusiramo i mirne glave uđemo u četvrti meč. Večeras smo bili previše nervozni, moramo da učimo iz grešaka“, rekao je Marjanović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter