0
Košarka

FOTO: STARSSPORT

KSL: Partizan ponovo bolji od Zvezde (VIDEO)

Objavljeno: 19.06.14 u 22:00

Košarkaši Partizana ponovo su savladali Crvenu zvezdu 77:67 (17:19, 27:18, 19:15, 14:15) i poveli sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije.

FOTO: STARSSPORT
FOTO: STARSPORT

Četa Duška Vujoševića i lišena podrške sa tribina čini se lako je stigla do druge vezane pobede protiv „večitog rivala“. Ponovo je Crvena zvezda dokazala da ima velike padove u igri, te je na terenu postojala samo u prvoj četvrtini i kratkim momentima trećeg i četvrtog perioda.

Partizan je do zaslužene pobede stigao zahvaljujući prvom strelcu tima Bogdanu Bogdanoviću koji je briljirao u prvom poluvremenu, a zatim i pao u drugom, ali to nije uticalo na krajnji rezultat. Probudili su se Pavlović, Lovernj i Tepić što je bilo sasvim dovoljno da se sa deset poena razlike (77:67) savlada Crvena zvezda.

Sa druge strane briljirao je Boban Marijanović, imao je podršku od povratnika u tim posle suspenzije Nelsona, ali su ostali igrači potpuno podbacili. Ako se u obzir uzme i katastrofalan šut za tri poena 5 od 28, onda i  ne čudi što je Partizan zabeležio novi trijumf i stigao do preokreta u seriji 2:1.

Četvrti susret finalne serije plej-ofa na programu je u subotu od 20 časova, a domaćin bitke u „Pioniru“ je Crvena zvezda.

Strelci:

PARTIZAN: Bogdanović 20, Pavlović 16 i Lovernj 11.
CRVENA ZVEZDA: Marijanović 22, Nelson 16 i Mitrović 8.

Tok meča:

4/4- Pokušala je Crvena zvezda da u poslednjoj četvrtini prestigne veliki minus i napravi „brejk“ pred praznim tribinama „Pionira“, ali u tome nije uspela najviše zahvaljujući srljanju Blažiča. Ponovo je Partizan bolje otvorio četvrtinu, stigao do prednosti 67:52, ali je „večiti rival“ zahvaljujući sjajnom Marijanoviću napravio seriju 8:0 i približio se na 67:60. Seriju Crvene zvezde prekinuo je Lovernj trojkom, zatim je gorostas tima sa Malog Kalemegdana ponovo vezao četiri poena, a Bertans pogodio novi šut za tri poena. Na semaforu je u tim trenucima stajalo 73:65. Nelson je vratio Zvezdu u igru 73:67, da bi dva minuta pre kraja meča pri ovom rezultatu Blažič prvo izgubio loptu, a potom i Slovenac „izdivljao“ i promašio težak šut. To su crno-beli znali da kazne i trojkom Tepića minut i po do kraja rešili pitanje pobednika. Na kraju Partizan je sasvim zasluženo slavio 77:67 i stigao na korak do 13 uzastopne titule prvaka države.

3/4- Bio je to jedan veoma čudan period igre. Prvih pet minuta treće četvrtine obeležila je veoma neefikasna košarka u kojoj je Crvena zvezda koliko toliko uspela da istopi prednost Partizana sa poluvremena. A onda je usledila prava rafalna paljba sa obe strane. Crveno-beli su vezali tri trojke preko Nelsona, Simonovića i Dragićevića, dok su sa druge strane uzvratili Bogdanović i Pavlović. Vodio je u tim momentima Partizan sa 56:52. Veliki pad u igri Crvene zvezde se dogodio u poslednja dva minuta četvrtine, kada su crno-beli iskoristili nesportsku grešku Katića i serijom 7:0 u poslednjih deset minuta ušli sa vođstvom „plus 11“ – 63:52.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

2/4- Odlično je Partizan odigrao drugu četvrtinu, koja je počela poenima Mitrovića za prednost Crvene zvezde 21:17. Ipak, već u sledećem napadu je Pavlović pogodio uz faul i prednost čete Dejana Radonjića se istopila na „plus jedan“. Ponovo su crveno-beli stigli do osetniej prednosti 25:20, ali je posle toga usledila neverovatna serija Partizana 12:0 za vođstvo aktuelnog šampiona Srbije 32:25. U tim momentima blistao je Bogdan Bogdanović, a neverovatnu stvar sa druge strane je napravio Lazić koji je u 15. minutu zaradio svoju petu ličnu grešku i morao da ode na klupu za rezervne igrače. Nastavio je Partizan da rešeta nošen na krilima već pomenutog Bogdanovića, kao i Pavlovića, Lovernja i Bertansa. Nelson i Marijanović su počeli da promašuju, Simonović je pogodio jednu trojku, što je ekipa koju sa klupe predvodi Duško Vujošević iskoristila i na poluvreme je otišla sa vođstvom 44:37. Prvi deo meča obeležio je Bogdanović sa 15 poena, dok su sa druge strane Nelson i Marijanović postigli po 11 koševa.

1/4 – Partizan je utakmicu počeo petorkom Tepić, Bogdanović, Pavlović, Lovernj i Gagić, dok je Dejan Radonjić na parket posalo povratnika posle suspenzije Nelsona, Blažiča, Lazića, Dragićevića i Marijanovića. Crno-beli su bolje otvorili meč i pogocima Gagića, Pavlovića i Bogdanovića napravili su prvu osetniju prednost 6:2. Ipak, to nije pokolebalo crveno-bele koji su predvođeni raspoloženim Nelsonom i Marijanovićem (po osam poena) uspeli da naprave preokret i dođu do prednosti od 16:10. U tim momentima strateg Partizana Duško Vujošević je zaradio prvu tehničku grešku i četiri minuta pre kraja prve četvrtine je napravio medveđu uslugu „večitom rivalu“. „Plus šest“ kao da je ušuškalo crveno-bele, što je Partizan uspeo da iskoristi i serijom 7:0 stigao do nove prednosti 17:16. Betrans je pogodio prvu trojku za „parni valjak“, a potom su precizni bili Milutinov i Gagić. U poslednjem minutu prve četvrtine Zvezda je stigla do vođstva pogocima Mitrovića i posle skoka u napadu Marijanovića za 19:17.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter