8
Domaći fudbal

FOTO: www.partizan.rs

Majstorije Partizana u Kragujevcu (VIDEO)

Objavljeno: 08.03.14 u 16:35

Fudbaleri Partizana ostvarili su ubedljiv trijumf u Kragujevcu nad Radničkim 1923 rezultatom 0:5 i tako se ponovo, bar za neko vreme, našli na vrhu tabele.

FOTO: www.partizan.rs
FOTO: www.partizan.rs

Crno-beli su bili izuzetno motivisani na ovom meču. Počelo je majstorijom Filipa Malbašića koji je sjajnim golom načeo gol domaćih već u 3. minutu. Gosti su bili nadmoćni. Kontrolisali su igru i usledila je nova velika prilika za Danka Lazovića koji je pogodio prečku. Do drugog gola Partizan je stvorio još nekoliko lepih prilika, a vođstvo je udvostručio Petar Škuletić u 38. minutu.

Nakon odmora šampion je nastavio u istom ritmu. Navijači u Šumaricama videli su i jedan evrogol. Nikola Drinčić je iznenada šutirao u 58. minutu sa 25 metara i pogodio same rašlje gola Čančarevića. Kragujevčani su pokušavali da smanje prednost gostiju, ali bezuspešno.

Usledio je i jedan sumnjiv detalj u 63. minutu. Sudija je posle prekršaja nad Škuletićem dosudio najstrožu kaznu, a Danko Lazović je postigao prvi gol od povratka među crno-bele. Tačku na ovu utakmicu stavio je svojim drugim golom Petar Škuletić u zavrpnici meča. Volkov je petom asistirao napadaču Partizana koji postavlja konačan rezultat.

Nakon ovog meča Partizan se nalazi na prvom mestu sa dva boda više od Crvene zvezde koja ima utakmicu manje. Radnički je na 13. mestu.

U narednom kolu izabranici Marka Nikolića ponovo će gostovati, ali neće daleko putovati pošto ih očekuje duel sa Radom na Banjici, dok će Radnički 1923 odmeriti snage sa Crvenom zvezdom na Marakani.

Tok meča:

90+2′ – kraj meča.

90′ – GOOOL!!! Drugi gol Petra Škuletića. Posle greške domaćih Volkov petom dodaje do Škuletića koji iz prve postiže peti gol za crno-bele.

86′ – Još jedan udarac Krivokapića odlazi preko gola.

83′ – Malbašić je odlično prošao, uputio centaršut, golman je bio kratak, ali nije bilo nikog na drugoj strani ko bizatresao mrežu Radničkog.

78′ – Krivokapić je šutirao iz slobodnog udarca daleko preko gola Lukača.

75′ – Spalević je pokušao da ugrozi Lukača, ali je loše šutirao glavom..

73′ – Mlabašić je zaradio žuti karton, a odmah potom Čadikovski pogodio stativu.

64′ – GOOOL!!! Strelac Danko Lazović. Povratnik među crno-bele je sigurno izveo jedanaesterac koji je dosuđen zbog vrlo sumnjivog prekršaja nad Škuletićem.

58′ – GOOOL!!! Strelac je Drinčić. Vezista Partizana je iznenada šutirao sa 25 metara, a lopta je završila ispod same prečke gola Čančarevića.

55′ – Radnički je imao lepu priliku da smanji rezultat. Spalević je ušao u šansu, ali je Drinčić zakačio loptu koja je završila u korneru.

47′ – Lazović je ušao u šansu pokušao da prebaci loptu preko Čančarevića koji je ušao u šut i loptu poslao u korner.

46′ – Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme: Partizan je u prvom periodu igre stvorio nekoliko od kojih je dve iskoristio. Malbašić je svojim golom na početku meča poremetio Kragujevčane koji su vrlo teško dolazili u priliku u prvih 45 minuta. Lazović je mogao vrlo brzo da udvostruči prednost, ali je pogodio prečku. Crno-beli su na odmor ipak otišli sa dva gola viška pošto je Škuletić uspeo da postigne prvi gol od dolaska u Partizan.

45+1′ – Kraj prvog poluvremena.

38′ – GOOOOL!!! Strelac je Škuletić. Lazović je proigrao Škuletića koji je šutirao sa 10 metara, a lopta je prošla ispod golmana Čančarevića i završila u mreži.

37′ – Nikola Kovačević je pokušao sa 15 metara, ali je šutirao pravo u Lukača.

30′ – Žuti karton za Trajkovića zbog prekršaja.

26‘ – Brašanac je dobio jedan dubok pas, napravio fintu ušao u kazneni prostor, ali je uspeo samo da iznudi korner.

23′ – Radnički ne uspeva da stvori čak ni polušansu, Partizan ima posed i prilike, uglavnom nakon kornera.

19′ – Šutira Škuletić, preko gola.

18′ – Prvi žuti karton na meču dobija Beljić iz domaćeg tima zbog grubog faula.

15′ – Nižu se napadi crno-belih, šutiraju ponovo Živković i Lazović, potom i Vulićević, za sada jedan gol u gradu na Lepenici.

11′ – Velika ofanziva Partizana, u glavnim ulogama Lazović i Živković, navijači imaju šta da vide.

7′ – Lazović je šutirao sa 7,8 metara i pogodio prečku na svom novom debiju u Partizanu i to u rodnom gradu!

6′ – Solidna akcija Partizana ali se Lazović našao u ofsajdu.

3′ – GOOOOOL! Malbašić iz teško ugla sa leve strane pogađa dalji ugao domaćeg gola za 0:1 nakon samo tri minuta igre!

1′ – Počeo je meč u Kragujevcu. Spalević igra 100. meč za Kragujevčane i tim povodom je od predsednika kluba dobio uramljen dres pred početak meča.

Postave:

Radnički:  Čančarević, Pavlović, Marić, Rosić, Bubanja, Krivokapić, Kovačević, Miljuš, Beljić, Adamović i Spalević

Partizan: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov, Drinčić, Lazović, Živković, Brašanac, Malbašić i Škuletić

Sudija: Vlado Glođović

Stadion: Čika Dača, Kragujevac

Gledalaca: Oko 5000

Crno-beli su u prvom kolu nastavka prvenstva izgubili bodove u Novom Pazaru, što ih je koštalo prve pozicije, pa sada u svaki meč ulaze sa imperativom pobede kako bi se vratili na mesto lidera.

Nakon pomenutog meča u Pazaru, Partizan je nakon preokreta dobio Radnički iz Niša u Humskoj, i trenutno je bod iza Crvene zvezde koja danas dočekuje napredak.

Što se tiče Kragujevčana, ono su upisali dva remija u dva kola prolećnog dela šampionata i drže se iznad opasne zone, upravo za ta dva osvojena boda.

U prvom delu prvenstva Partizan je dobio Radnički sa čak 5:1, dok su na poslednja dva gostovanja u Kragujevcu crno-beli oba puta upisali minimalne pobede.

Trener Nikolić je najavio da će njegov tim ići na pobedu, a meč koji počinje od 14 časova i 30 minuta možete pratiti u prenosu na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

8 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter