3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Dajemo znake živote, ali i dalje nam je potrebna pomoć da preživimo (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.14 u 00:01

Trener Partizana, Duško Vujošević, rekao je posle pobede nad Bajernom u 9. kolu Top 16 faze Evrolige da su crno-beli konačno “pokazali znake života” i ponovo se osvrnuo na veoma tešku finansijski situaciju.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„“Nismo bili kompletni, nedostajao je Bogdanović. Ovaj meč demonstrirao je da smo ravnopravni protivnici u Top 16 koji je najkvalitetnije takmičenje u Evropi. Momci su se borili fantastično. Dajemo znake živote, ali i da nam je potrebna pomoć da preživimo. Mi smo institucija u celoj Evropi i svetu kada je u pitanju košarka. Mnogo nam je važna privrženost klubu. Ne treba navijači da skandiraju protiv nekoga, bio to Tadić ili Vučić. Ipak, ceo ovaj posao ne bi imao smisla da nije navijača i njihove ljubavi. Takođe, imali smo pošteno suđenje, posebno zahvaljujući Špancu Arteagi””“, rekao je Vujošević, a preneo ‘Blic’.

Trener srpskog prvaka još jednom se osvrnuo na tešku finansijsku situaciju.

„Imali smo važnu utakmicu za klub, grad, pa i državu. Juče sam tvrdio da je izbegnuta obaveza da grad da Partizanu za plasman u 16 najboljih u Evropi 10 miliona dinara, što je usvojeno pravilnikom pre ove sezone. Nisam govorio o tome ko je dobio koliko od 2008. Tačan je podatak koji je izneo gradski sekretar Gak. Ali to nije pomoć, već nagrada za rezultate. U cifri od 150 miliona dinara ima i deo pomoći, oko 30 miliona dinara. Zvezda je od 56 miliona dobila 16 za rezultate, a ostalo je bila pomoć. Nisam rekao da od 2008. nismo dobili više para. Odnosno, mi nismo dobili, nego smo to osvojili. Tako je i prošle godine zasluženo više para od košarkaškog kluba Partizan dobila Crvena zvezda”“, istakao je Vujošević.

Crnogorski stručnjak je na kraju izneo tvrdnju i da način na koji se ove sezone boduju uspesi u Evropi nije normalan.

„“Juče je zavedena tabela po kojoj se za plasman u osminu i četvrtfinale Evrokupa dobije 4,5 miliona dinara, a za plasman u Top 16 fazu Evrolige četiri miliona dinara. Mi nemamo izvore prihoda kao neki da ‘sečemo’ igrače i plaćamo ih 900.000 dolara za tri meseca”“, zaključio je Vujošević.

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

  1. Kakve bre pare zaslužujete?A gde je novac od prodaje igrača,kzpljenih za siću.Uništili ste našu košrku,svi igrači moraju u Partizan.Pare treba dati:Fmp-u,Megi,Voši,Radničkom,tu naša deca igraju.I klincima,čiji roditelji ne mogu finansirati treninge.Ima uspešnijih sportova od košarke.Privatizuj klub,ili ga preseli u Nikšić,pa nek ti oni plate.Otvorite žuro račun,pa nek uplate tebi i Daniloviću sirotinji.Bruka,a deca umiru jer neće da im plate lečenje:-(

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter