0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Fantastični Kinzi i Pavlović presudili Bajernu (FOTO)

Objavljeno: 06.03.14 u 22:42

Košarkaši Partizana savladali su u ‘Kombank Areni’, u 9. kolu Top 16 faze Evrolige, ekipu Bajerna rezultato 70:55 (19:9, 25:19, 16:17, 10:10) i tako tigli do veoma važne pobede koja im ostavlja nadu da mogu da izbore plasman u narednu rundu takmičenja.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Partizan je odlično otvorio utakmicu i već u prvoj četvrtini stekao prednost koju je čuvao i uvećavao do kraja susreta. Crno-beli su u prvom meču protiv Bajerna u Minhenu poraženi sa šest razlike, pa su i tu prednost nadoknadili i biće u prednosti ukoliko budu imali isti broj pobeda kao Bavarci. Ovo je bila druga pobeda Partizana u Top 16 fazi i ostavlja nadu da crno-beli mogu da izbore plasman u narednu rundu takmičenja.

Briljirao je nekadašnji tandem Klivlenda, Saša Pavlović i Tarens Kinzi, a obojica su postigla po 21 poen. U ekipi Bajerna, koji sada ima skor 4-5, 12 poena ubacio je Đedović, a 10 Idbihi.

Tok meča:

4/4 Nakon dva i po minuta bez poena u poslednjoj četvrtini Musli postiže poene i povećava prednost Partizana koji sjajnom odbranom zbunjuje košarkaše Bajerna. I jedni i drugi mnogo greše i žure u napadu, pa i naredna dva minuta igre prolaze bez poena. Konačno Pavlović pogađa dvojku u poslednjoj sekundi napada, Brajant uzvrća na drugoj strani rezultat je 64:47. Đedović koristi slabu odbranu i činjenicu da Pavlović ima četiri lične greške da lako položi loptu u koš nakon soloprodora. Pavlović se iskupio za malopređašnju grešku, sjajnim ulazom i polaganjem, ali Idbihi vrlo brzo uzvraća na drugoj strani za 66:53. Milenko Tepić sa četiri povećava prednost Partizana za konačnih 70:55.

3/4 Drugo poluvreme prvo trojkom, a zatim i poenima sa linije slobodnih bacanja otvara Bencing i rezultat je 44:33 za Partizan. Na drugoj strani uzvraća Pavlović novom trojkom i diže navijače na noge. Nova blokada Kinzija, Tepić u kontri asistira Lovernju i Partizan ponovo ima +16, 49:33. Idbihi pogađa, ali Pavlović nakon sjajnog prodora uzvraća istom merom. Dva ofanzivna skoka Bajerna, pogađaju Dilajni i Đedović, pa je Duško Vujošević primoram da zatraži tajm-aut pri rezultatu 51:39 za crno-bele. Kinzi pogađa slobodna bacanja, a zatim i dvojku i vraća +16 Partizanu. Štajger ponovo beleži skok u napadu i lako polaže. Musli pogađa jedno slobodno bacanje, Brajant koristi poslednji napad za Bajern i pogađa dvojku za 60:45 na kraju treće deonice.

2/4 Dalo krade loptu na početku druge četvrtine i promašuje polaganje iz teške pozicije, ali tu je Kinzi i iz odbojke polaže loptu u koš. Savović postiže prve poene na meču, na drugoj strani uzvraćaju Musli i Kinzi i Partizan vodi 27:17. Šafarcik pogađa za Bajern, zatim i Idbihi i održavaju goste u meču. Ipak, sjajni Kinzi je nerešiva enigma za odbranu Bajerna i sa linije slobodnih bacanja povećava prednost crno-belih na 35:21. Đedović ponovo pogađa za goste, a uzvraća Pavlović trojkom. Kinzi nakon sjajnog driblinga pogađa za 40:23 i Pešić opet traži tajm-aut. Štajter pogađa dvojku za Bajern, a Tepić trojku za crno-bele. Uzvraća istom merom Štajger iz velike udaljenosti. U poslednjoj sekundi Dilejni faulira Kenzija i šalje ga na liniju slobodnih bacanja. Amerikanac pogađa jedno bacanje za konačnih 44:28 na poluvremenu.

1/4 Partizan je odlično otvorio utakmicu i poenima Lovernja, Pavlovića i Andrića stigao do prednosti 8:3. Uzvratio je na drugoj strani Bencing, a nakon trojke i polaganja Pavlovića crno-beli imaju deset poena prednosti, 15:5. Kinzi krade loptu i povećava prednost Partizana, a Svetislav Pešić je primoran da zatraži tajm-aut. Šafarcik pogađa za dva poena, na drugoj strani Gagić pogađa oba slobodna bacanja i rezultat na kraju prve deonice je 19:9 za Partizan.

Košarkaši Partizana večeras u “Kombank Areni” dočekuju Bajern u okviru devetog kola druge faze Evrolige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

 

Dva tima ovaj meč dočekuju u različitom raspoloženju. Bajern je vezao dva trijumfa u Evroligi i došao na skor od 50:50 kada su pobede i porazi u pitanju, dok je Partizan u seriji poraza koja plasman u četvrtfinale čini gotovo nemogućim.

Nemci će u ovom meču imati imperativ pobede predvođeni Svetislavom Pešićem, jer bi time mogli dodatno da „pobegnu“ Lokomotivi koja već ima pobedu manje a u ovom kolu dočekuje snažni Makabi na svom terenu.

Sa druge strane, crno-beli su se donekle „oporavili“ jer su imali dobar vikend u ABA ligi u kojem su pobedili Radnički a i rezultatin njihovih rivala su im išli na ruku.

Oba trenera su u izjavama naglasila značaj publike, Vujošević je pozvao navijače da ponovo budu uz klub, dok je Pešić izrazio strahopoštovanje prema neugodnim domaćinima.

Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta a možete ga u tekstualnom prenosu pratiti na našem portalu od prvog do poslednjeg minuta, kao i na livescore stranici našeg portala.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter