0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Želimo da pokažemo da smo ravnopravni

Objavljeno: 05.03.14 u 14:46

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je u sredu da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici sa Bajernom iz Minhena pokušati da pobedi, kako bi pokazala da je ravnopravna sa ekipama iz TOP 16 faze.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Cela situacija (oko povreda) je učinila da smo na evroligaškim utakmicama u Top16 fazi osstvarili manje nego što smo očekivali. Da je Dragan Milosavljević ostao, neke bismo dobili, a sad, svi računaju da će nas dobiti. Želimo pobedom da dokažemo da smo ravnopravni“ – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni, prenosi agencija Beta.

Košarkaši Partizana u četvrtak od 20.45 časova u Kombank areni igraju protiv Bajerna iz Minhena, utakmicu 9. kola Grupe F Top16 faze Evrolige. Crno-beli su u osam do sada odigranih utakmica ostvarili jednu pobedu, a Bajern četiri.

„Znate da je Bajern ozbiljna firma, dobar fudbalski klub, koji je sa ozbiljnim intencijama krenuo u košarku. Doveli su (Svetislava) Pešića koji je jedan od najboljih trenera svih vremena. On pravi ozbiljnu ekipu, one karakteristike koje ima kao trener preneo je na tim, trčanje, red rad i disciplinu“ – rekao je Vujošević.

Prema njegovim rečima još nije poznato da li će povređeni Bogdan Bogdanović biti u timu, ali da je u ovom trenutku realnije da ne bude.

Veći deo konferencije za medije Vujošević je posvetio teškoj finansijskoj situaciji i raspodeli novca od strane države između Partizana i Crvene zvezde.

„Iskreno, ovoliko rivalstvo između Zvezde i Partizana nije normalno. Uvek je postojalo, ali nikada nije bilo pitanje života i smrti, pitanje sreće i boljeg života u Srbiji. Politiku bi trebalo eliminisati tako da ima što manje uticaja na sport“, istakao je Vujošević, a prenosi Tanjug.

On je izneo tvrdnju da se država maćehinski odnosi prema Partizanu.

„Nisam protiv toga da se Crvena zvezda spasi iz situacije u kakvu je došla, bez obzira na to ko je kriv, ali neću dozvoliti da se Partizan uništava. Ovo sve bi trebalo da se shvati kao vapaj u pustinji, poziv hrabrim ljudima da pomognu Partizanu, koliko mogu, bez bojazni da će biti procesuirani, hapšeni, da će imati veće namete, poreze“, rekao je Vujošević.

Trener crno-belih istakao je da se Nebojša Čović i Goran Vesić, trenutno članovi privremenog gradskog veća, bave manipulacija kada je u pitanju pravilnik o dobijanju novca, a zatim zatražio da sve bude transparentno.

Takođe, naveo je da je odnos državne pomoći kada su u pitanju sportska društva trenutno 15:1 u korist Zvezde i zatražio da se to svede na razumnu meru, kako je istakao, bar 3:1.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter