4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezda ne da vrh, pobeda u Jagodini (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 01.03.14 u 16:21

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas u Jagodini istoimenu ekipu rezultatom 2:0 (2:0) i tako upisali i drugu uzastopnu pobedu u nastavku domaćeg prvenstva.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Gosti su poveli već u 5. minutu preko isturenog Dragana Mrđe, a pobedu gostiju je potvrdio Nenad Milijaš koji je natrčao na odbijenu loptu nakon šuta Mijailovića. Do kraja meča Jagodinci su uspeli da priprete u par navrata ali nisu uspeli da savladaju Bajkovića.

Ovom pobedom crveno-beli su sebi obezbedili vrh tabele i nakon ovog kola jer trenutno imaju 38 bodova, četiri više od drugoplasiranog Partizana.

Jagodina je sada četvrta na tabeli sa 27 bodova, bod iza Vojvodine koja je stigla do trećeg mesta današnjom pobedom.

Tok meča:

90+2′ – KRAAAJ! Zvezda je novom pobedom obezbedila sebi vrh tabele i nakon ovog kola.

90+1′ – Po svemu sudeći poslednja prilika za Jagodince koji su se spetljali u napadu i ponovo propustili šansu da matiraju Bajkovića.

87′ – Dobro je šutirao Martinović ali je dobro reagovao i Bajković, Zvezdina mreža ostaje netaknuta.

84′ – Nova izmena gostiju, Pečnik izlazi a Milunović ulazi u igru.

82′ – Strelac prvog gola, Mrđa, napušta igru. Umesto njega u poslednjih desetak minuta priliku dobija Kasalica.

75′ – Jagodinci traže šansu iz kornera, ali će teško do gola ako ovako nastave da izvode udarce iz ugla.

72′ – Druga izmena u Jagodini, igru napušta Lepović a ulazi Šušnjar.

70′ – Prva izmena i kod gostiju, izlazi Lazović ulazi Savićević.

69′ – Mrđa, najistaknutiji fudbaler gostiju, pokušava u par navrata ali nema promene rezultata.

65′ – I dalje nema značajnih događaja na terenu, crveno-beli čuvaju prednost i neretko fauliraju protivnike da im osujete napade.

59′ – Ritam meča je ponovo opao. Zvezda ima sigurnu prednost a Jagodinci ne uspevaju da ozbiljnije ugroze gol gostujuće ekipe.

54′ – Nekoliko pokušaja da se ugrozi Zvezdin gol, ali bez prilike, čak i poluprilike za domaći tim.

50′ – Prva izmena kod domaćina. Iz igre je izašao Šimac a ušao Mijatović.

48′ – Prvi udarac Jagodine u nastavku, bez opasnosti po gol Bajkovića

Prvo poluvreme

45′ – Do kraja prvog dela igre nije bilo ozbiljnijih prilika, Zvezda na pauzu ide sa dva gola prednosti.

43′ – GOOOOOOL! 2:0 za Crvenu zvezdu! Strelac je Nenad Milijaš! Nakon udarca Mijailovića lopta se odbila do Milijaša koji je sprovodi u mrežu i duplira prednost svog tima.

39′ – U poslednjih nekoliko minuta, sve što vidimo su faulovi, pretežno od strane fudbalera domaćeg tima

34′ – Petković je privremeno napustio teren zbog povrede. Miran period igre je u toku, bez prilika

29′ – Šimac je imao prvu odličnu priliku za Jagodinu, ali je posle centaršuta Jakimovskog iz dobre pozicije prebacio Bajkovićev gol

26′ – Pečnik šutira sa distance, slabo i neprecizno pa Đuričiću nije bilo teško da interveniše

25′ – Jagodina je koliko toliko uspela da uspostavi ravnotežu na terenu međutim nikako ne uspeva da ugrozi golmana Zvezde Bajkovića

20′ – Pešić je prošao pored Petkovića bez previše problema, ali ga je desni bek Crvene zvezde zaustavio rukama napravivši faul. Vujović je ovog puta progledao kroz prste defanzivcu gostiju

17′ – Ponovo je Lazović odlično probio po desnoj strani, ali je Mihajlović dobro intervenisao ispred Mrđe izbacivši loptu u korenr. Već posle udarca iz ugla nova prilika za crveno-bele, ali je Pečnik iz dobre pozicije prebacio gol

11′ – Prvu dobru priliku za Jagodinu imao je Lepović, ali nije uspeo dobro da zahvati loptu koja je posle njegovog šuta otišla pored gola

9′ – Lazović je odlično prošao po desnoj starni, ali nije uspeo da zavrne loptu ka Mrđi, već je dobio samo korner

5′ – GOOOOOOOOOOOOOOOOL, 11. golom u sezoni Dragan Mrđa dovodi Zvezdu u vođstvo, odlično je korner izveo Kovačević, a centarfor crveno-belih je sa prve stative prosledio u mrežu gola domaćeg tima

3′ – Prvu šansu imao je Nejc Pečnik, ali je njegov udarac glavom zaustavio Anđelko Đuričić

1′ – Počela je utakmica u Jagodini gde je u okviru 17. kola Jelen Superlige domaći tim  dočekao vodeću Crvenu zvezdu. Gradski stadion je u velikoj meri popunjen

Jagodina: Đuričić, Šimac, Filipović, Živanović, Mihajlović, Cvetković, Mitošević, Jakimovski, Đurić, Lepović, Pešić

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Gogić, Milijaš, Lazović, Pečnik, Mrđa

Sudija: Majo Vujović

Stadion: Gradski u Jagodini

Nakon godinu i po dana, tačnije 502 dana, Crvena zvezda je pobedom nad Javorom na premijeri jesenjeg dela sezone zaposela vrh tabele i pokušaće tu da ostane i nakon 17. kola u kojem danas od 14.30 časova gostuje Jagodini.

Pored dobre forme crveno-beli u ovom meču mogu da se uzdaju i u tradiciju pošto su na svih šest dosadašnjih gostovanja u Jagodini osvajali tri boda, pa čak i u sezonama kada nisu blistali.

„Jasno nam je šta treba da uradimo kako bismo ostali prvi na tabeli. Naspram sebe imamo rivala koji nije slučajno u vrhu našeg fudbala i koji je pritom u polufinalu Kupa, takmičenju koje je u prošloj sezoni osvojio. Na nama je da damo maksimum, da budemo koncentrisani i da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže, jer ih u ovakvim utakmicama neće biti mnogo. Jagodina ima nekolicinu izvrsnih fudbalera, kompaktni su kao tim i odlično se snalaze kod prekida“ – rekao je Slaviša Stojanović u najavi ovog meča.

Sa druge starne domaćin, koji je i aktuelni osvajač Kupa Srbije i jedan od polufanilsta tog takmičenja u tekućoj sezoni nema nameru da se unapred predaje već najavljuje juriš na pobedu protiv velikog rivala.

“Ovo je derbi zato što se sastaju prava i treća ekipa na tabeli. Očekujem prepune tribine, najavljeno je odlično vreme i sve je spremno za spektakl. Nećemo da kalkulišemo, već ćemo pokušati da damo svoj maksimum i verujem da možemo do pobede. Cilj su tri boda i mislim da imamo kvalitet za to. Svesni smo snage Crvene zvezde, tu pre svega mislim na Darka Lazovića i igrače koje su doveli kao pojačanja u odbrani, ali i oni su pokazivali određene slabosti u drugom poluvremenu na utakmici sa Javorom“ – rekao je trener Jagodine Mladen Dodić pred ovu utakmicu.

U prvom delu šampionata Crvena zvezda je trijumfovala na Marakani sa 2:1, a zanimljivo je da je jedini gol za Jagodinu postigao sadašnji fudbaler Crvene zvezde Goran Gogić i to nakon što je Miloš NInković u prvom poluvremenu dva pita tresao mrežu mladog golmana Rajkovića koji se takođe posle tog meča preselio na Marakanu.

Crvena zvezda je prva na tabeli Jelen Superlige sa 35 osvojenih bodova odnosno samo jednim više od Partizana, dok je Jagodina na trećoj poziciji sa 27 poena.

hotsport.rs

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter